Teşekkür Belgesi Kaç Puanla Alınır 2024 MEB: Teşekkür Almak İçin Ortalama Kaç Olmalı? 70 İle Teşekkür Alınır Mı? 45in Altında Notu Olan Teşekkür Alabilir Mi Ortaokul?

Yılın ilk karne heyecanını yaşayacak olan öğrenciler teşekkür belgesi kaç puanla alınır 2024 MEB araştırmasına başladı. Karne öncesi son hafta ders yapılmayan okullarda teşekkür almak için ortalama kaç olmalı 2024 sorgulaması yapıldı. Peki, 70 ile teşekkür alınır mı? 45 in altında notu olan teşekkür alabilir mi ortaokul? İşte yanıtı..

2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönem finaline sayılı gün kaldı. Eylül ayından bu yana devam eden eğitim yılında gözler 1. dönem finaline çevrildi. Karne gününe sayılı gün kala takdir teşekkür hesaplama işlemleri hızlandı. 19 Ocak Cuma günü yılın ilk karnesini alacak olan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri teşekkür almak için ortalama kaç olmalı 2024 merak etti. Ders sistemine göre puan olan okullarda teşekkür belgesi notu araştırıldı. Peki, 5. sınıf teşekkür belgesi kaç puanla alınır? Matematik ortalaması kaç olursa teşekkür alınır? 70 ile teşekkür alınır mı? İşte merak edilen soruların yanıtları..

TEŞEKKÜR BELGESİ KAÇ PUANLA ALINIR 2024 MEB

20 milyondan fazla öğrenci ve öğretmenin bulunduğu eğitim sisteminde yılın ilk dönemi bitti. Karne öncesi son hafta okullarda ders işlememe kararı alan MEB etkinlik takvimi yayınladı. 19 Ocak Cuma günü yılın ilk karnelerini alacak olan öğrenciler teşekkür belgesi kaç puanla alınır 2024 MEB araştırdı. 1, 2, 3, 4, 5 sınıf teşekkür kaç puanla alınır merak eden öğrenciler için hemen belirtelim ki dönem sonu not ortalaması 85 ve üzeri olan öğrenciler takdir belgesi alabilir. Puanı 70 ile 84,99 arasında olan öğrenciler ise teşekkür belgesi alabilir. Not ortalaması 70 puan altında olan öğrenciler belge alamaz.

45'İN ALTINDA NOTU OLAN TEŞEKKÜR ALABİLİR Mİ ORTAOKUL?

En az üç öğretim döneminde takdir belgesi almış olan öğrenciler başarı belgesi ile ödüllendirilir. İlkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokullarının bütün sınıflarında puan ortalaması Türkçe dersinden 55 iken diğer derslerin her birinden 45 puandan aşağı olmamak şartı var. Tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70 ile 84.99 arasında olanlar Teşekkür belgesi alabilir. 45 in altında notu olan teşekkür alabilir mi ortaokul tüm derslerden başarılı olan öğrenciler dönem ortalamasına göre en az 70 puan alırsa teşekkür belgesi alabilir. Ortalaması 85 puan ve üzeri alanlar Takdir belgesi alabilir. Liselerde teşekkür belgesi alabilmek için bir de devamsızlık şartı var. Teşekkür belgesi devamsızlık kaç gün hemen belirtelim ki liselerde takdir teşekkür belgesi alabilmek için devamsızlığın 5 günden fazla olmaması gerekiyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber