TOKİ İSTANBUL İLK EVİM ARSA YERLERİ SON DURUM: TOKİ İlk Evim Arsa Projesi Yerleri Belli Oldu Mu?

Çevre, Şehircilik Bakanlığı TOK paydaşlığında yapılan 250 bin sosyal konut projesi kura takvimi merak edildi. Çok sayıda vatandaşın merakla beklediği İlk Evim İstanbul kura çekimi ardından TOKİ ilk arsam ve konut başvuruları markaja alındı. Peki, TOKİ ilk evim arsa başvuru nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) öncülüğünde hayata geçirilen İlk Evim Arsa projesi araştırılmaya başladı. Hak sahiplerinin belirlenmesiyle kura sonuçları e-Devlet ekranından sorgulandı. Sonuçların ardından gözler arsa yeri belirleme işlemine çevrildi. Peki, TOKİ İstanbul ilk evim arsa yerleri belli oldu mu? TOKİ arsa başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilen TOKİ ilk arsam başvuru detayları..

TOKİ İLK EVİM ARSA BAŞVURU SON DURUM

TOKİ tarafından yapılan İlk Evim Arsa projesi uygun fiyatlı arsa sahibi olmak isteyenler tarafından yakın markaja alındı. Hak sahipliği kura sonuçları e-Devlet sisteminde yayınlandı. TOKİ İlk Evim Arsa İstanbul projesi yer seçimi açıklamasında, "İlk Evim Arsa İstanbul projemiz için yer seçimi, kurum görüşleri toplanması, harita üretilmesi, imar planına esas jeolojik ve jeoteknik etüt raporlarının hazırlanması ve imar planı hazırlanması işlemleri her biri farklı aşamada olmak üzere çalışmalar devam etmektedir" denildi.

TOKİ İLK EVİM ARSA YERLERİ BELLİ OLDU MU?

Adana, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çankırı, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kırklareli, Karaman, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Niğde, Osmaniye, Trabzon ve Van illerinde 20.000 hak sahibi için “Plan Onay ve Parselasyon” işlemleri ediyor. Arsa Belirleme Kuraları çekildikten sonra sözleşme imzalama sürecine geçilecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber