Tolga Şardan tahliye edildi mi? Tolga Şardan neden tutuklandı? Tolga Şardan kimdir?

T24 yazarı ve deneyimli gazeteci Tolga Şardan, "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı sebebiyle "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla gözaltına alındı. Savcılık sorgusunun ardından tutuklanan Şardan, Silivri Cezaevi'nden serbest bırakıldı. Serbest bırakılmasının şartı olarak "yurt dışına çıkmama" kararı konuldu.

Tolga Şardan'ın Savunması

Gazeteci Şardan, kendisine yöneltilen suçlamalar hakkında "Sadece gazetecilik yaptım ve halkı bilgilendirmeye çalıştım. Yazdıklarımın arkasındayım" şeklinde konuştu. 1 Kasım'da yazdığı makale nedeniyle gözaltına alınan Şardan, savcılık sorgusunun ardından tutuklanarak ilk olarak Ankara Sincan Cezaevi'ne, ardından İstanbul Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

Adli Süreç ve Tahliye

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sonucunda, gazeteci Şardan'ın evinde gözaltına alındığı ve ardından tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi. Şardan'ın avukatlarının itirazları üzerine yapılan değerlendirme sonucunda İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, delil durumunu göz önünde bulundurarak Şardan'ın serbest bırakılmasına hükmetti.

Gazetecilik Kariyeri

Ankara doğumlu Tolga Şardan, gazetecilik kariyerine Ankara'da başladı ve Milliyet Gazetesi'nde uzun yıllar görev yaptı. Güvenlik konularında uzman bir muhabir olan Şardan, Milliyet'te Ankara temsilciliği görevinde de bulundu. Gazetecilik yaşamına T24'te devam eden Şardan, güncel ve önemli konulara dair yazılarını burada sürdürmektedir.

Güncel Durum ve Gelecek

Gazeteci Tolga Şardan'ın serbest bırakılması, basın özgürlüğü ve gazetecilik faaliyetleri açısından dikkate değer bir gelişme olarak görülüyor. Şardan'ın yazıları ve gazetecilik faaliyetleri, gelecekte de kamuoyu tarafından yakından takip edilecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber