Troy açılımı ve anlamı nedir? TROY ödeme yöntemi nedir, hangi bankaya ait, sahibi kim?

Türkiye'nin finansal teknoloji alanında attığı özgün adımlardan biri olan Troy Kart, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından geliştirilen, tamamen yerli bir kartlı ödeme sistemidir. Türkiye'de üretilmesi ve finansal işlemlerde yerli bir alternatif sunmasıyla dikkat çeken Troy Kart, adını aldığı özgün logosuyla piyasada hızla tanınmaya başlamıştır. "Türkiye'nin Ödeme Yöntemi" anlamına gelen TROY, kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kart hizmetleri sunarak, kullanıcılarının bankalar arası ve online alışveriş işlemlerini kolayca gerçekleştirmesine olanak tanımaktadır.

Türkiye'deki 20'den fazla banka tarafından desteklenen ve sunulan Troy Kart, MasterCard ve Visa gibi uluslararası kart ödeme sistemlerine alternatif olarak tasarlanmıştır. Bu kart sayesinde kullanıcılar, para transferlerinden alışveriş işlemlerine kadar birçok finansal işlemi güvenli ve hızlı bir şekilde yapabilmektedirler.

Troy Kart, BKM'nin öncülüğünde ve işleticiliğinde faaliyet gösteren bir ödeme sistemidir. BKM, Troy için gerekli olan BDDK'dan kartlı sistem kurma ve TCMB'den ödeme sistemi işleticiliği onaylarını 2016 yılında almıştır. Troy logolu kartlar, üye bankalar aracılığıyla kullanıcılara sunulurken, kart ücretlerinin olup olmadığı konusundaki karar da bu bankaların inisiyatifindedir. Yerli ve milli bir ödeme sistemini temsil eden Troy, Türkiye'de finansal işlemlerin daha bağımsız yürütülmesini sağlamakta ve uluslararası finans şirketlerine olan bağımlılığı azaltma yolunda önemli bir adım olarak görülmektedir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber