Tunç Soyer DEM Parti İzmir Adayı Mı? DEM Parti İzmir Adayı Tunç Soyer Mi? Tunç Soyer Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Tunç Soyer Aday Mı?

31 Mart yerel seçimlerinde tekrar aday çıkarılmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer DEM Parti açıklaması geldi. CHP'den aday gösterilmediği için duruma tepki gösteren Tunç Soyer, DEM Parti adayı olacak mı merak konusu oldu. Flaş açıklama geldi. Peki, Tunç Soyer aday mı? İşte Tunç Soyer açıklaması..

Tunç Soyer DEM Parti araştırması yapan vatandaşlar son durumu mercek altına aldı. Siyasi partilerde yerel seçim hareketliliği başladı. 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesi hareketlilik yaşandı. Yerel seçimlerde CHP İzmir Büyükşehir adayı gösterilmeyen Tunç Soyer akıbeti merak edildi. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, DEM Parti'den aday olup olmayacağı merak konusu oldu. Tunç Soyer sessizliğini bozdu. Peki, Tunç Soyer DEM Parti adayı olacak mı? İşte yanıtı..

TUNÇ SOYER DEM PARTİ ADAYI OLACAK MI?

31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı seçen CHP'de hareketlilik başladı. Mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yeniden aday gösterilmedi. DEM Parti İzmir adayının Tunç Soyer olacağı iddia edildi. Sessizliğini bozan Tunç Soyer, "Benim gündemimde DEM'den aday olmak yok. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk dönemin sonunda yeni dönem için aday gösterilmeyeceğimin MYK toplantısından 5 dakika önce tarafıma tebliğ edilmiş olmasını en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Ancak bu nezaketsizlikten daha vahiminin, CHP'nin aday belirleme süreçlerindeki eksikleri ve hataları olduğunu düşünüyorum" dedi.

TUNÇ SOYER KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

1959 Ankara doğumlu olan Tunç Soyer, Bornova Anadolu Lisesi’nin ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okudu. İsviçre Webster Kolej’de Uluslararası İlişkiler ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Avrupa Birliği alanlarında iki yüksek lisans yaptı. Oyuncu ve yönetmen asistanı olarak çalışan Tunç Soyer, Türk Haberler Ajansı’nda muhabirlik yaptı. 1991 yılında Seferihisar’da bir tatil köyü kuran Tunç Soyer, 2003 yılında Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak çalışmaya başladı. 2004-2006 yılları arasında İzmir Ticaret Odası’nda Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Genel Sekreter Yardımcılığı yapan Tunç Soyer, 2009 yılında CHP Seferihisar Belediye Başkanı oldu. Evli ve iki kız çocuk babası olan Tunç Soyer, 2019 Yerel Seçimlerinde CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber