Türk astronot Alper Gezeravcı dönüş tarihi belli oldu mu? Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, dönüş tarihi ertelendi mi?

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzaydan dünyaya dönüş yolculuğu merakla beklenirken, SpaceX tarafından yapılan açıklama ile dönüş tarihi ertelendi. 14 gündür Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) bulunan Gezeravcı, bilim misyonları için 13 farklı deneysel çalışma gerçekleştirdi.

Gezeravcı'yı uzaya taşıyan araç, 16 Ocak'ta ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılmıştı. ISS'den ayrılış tarihi hava koşulları nedeniyle ertelendi.

SpaceX, resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, Dragon ve Ax-3 ekibinin ISS'den ayrılışının hava koşulları nedeniyle 5 Şubat'tan önce gerçekleşmeyeceğini duyurdu. Ekiplerin ISS'den ayrılış planlarına ilişkin hava koşullarının gözlemlenmeye devam edileceği belirtildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da sosyal medya hesabından, Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğuna ilişkin bir paylaşım yaparak, mürettebatın güvenli bir şekilde Dünya'ya geri getirilmesi için iniş bölgesinin hava koşullarının uygun olmadığının değerlendirildiğini belirtti. Bakan Kacır, bir sonraki ayrılma tahmininin 5 Şubat 2024 saat 17.00, Dünya'ya dönüş tahmininin ise 6 Şubat 2024 saat 17.50 olduğunu bildirdi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber