TÜRKİYE 1 GÜNLÜK MİLLİ YAS KARARI SON DAKİKA: 21 Mayıs Milli Yas İlan Edildi Mi? Milli Yas Ne Zaman Bitiyor? Milli (Ulusal) Yas Ne Demek?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümünün ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı geldi. Kabine toplantısı ardından son dakika açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan milli yas ilan etti. Peki, Türkiye milli yas ne zaman? Milli yas ne zaman bitiyor? İşte yanıtı..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milli yas açıklaması geldi. 20 Mayıs Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı ardından kamuoyuna seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ölümü için milli yas ilan etti. Flaş gelişme ardından milyonlarca vatandaş Türkiye milli yas ne zaman bitiyor sorusuna yanıt aramaya koyuldu. Beklenen açıklama geldi. Peki, milli yas ne zaman? 21 Mayıs milli yas ilan edildi mi? İşte merak edilenler..

TÜRKİYE MİLLİ YAS NE ZAMAN BİTİYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kararıyla 1 günlük milli yas ilan edildi. Kabine ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İran halkının yaşadığı derin acıyı paylaşmak üzere ülkemizde 1 günlük milli yas ilan edilmesini kararlaştırdık. İranlı kardeşlerimizin tekrar başı sağ olsun diyoruz" diye konuştu.

MİLLİ (ULUSAL) YAS NE DEMEK?

Ulusal yas veya milli yas bir ülkenin halkının büyük bölümü tarafından yerine getirilen yas tutma ve anma eylemlerine verilen addır. Önemli bir kişinin veya kişilerin ölümü, cenazesi veya bunların yıl dönümü nedeniyle hükümetler tarafından ilan edilen ulusal yastır. Doğal afet, facia, kaza, savaş veya terör saldırısı sonrasında da ilan edilebilir. Milli yas ilan edilen günlerde bayrakların yarıya indirilir ve eğlence programları iptal edilir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber