Türkiye Kart nedir, hangi illerde var, İstanbul’da çıktı mı?

Türkiye'nin 81 ilinde geçerli olacak olan Türkiye Kart Uygulaması, 2024 yılında kullanıma sunulacak. İlk etapta pilot bölge olarak seçilen Konya'da başlayan uygulama, 2024 yılının sonunda ülkenin yüzde 50'sinden fazla ilde kullanılabilir olmayı hedefliyor. Türkiye Kart'ın İstanbul'da geçerli olup olmadığı ve hangi illerde kullanılabileceği de merak konusu.

Türkiye Kart, toplu taşıma kullanımında yeni bir dönem başlatmayı amaçlayan bir uygulamadır. Geçtiğimiz yıl Konya'nın pilot bölge olarak seçilmesiyle başlayan süreç, 2024 yılında ülkenin birçok bölgesinde kullanıma sunulacak. PTT Genel Müdürü Gülten, projenin ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirildiğini belirtti.

Türkiye Kart Projesi'nin 2024 yılı sonuna kadar Türkiye'nin yüzde 50'sinden fazlasını kapsaması planlanıyor. Bu projenin önümüzdeki yıl ülke geneline yayılması hedefleniyor. Türkiye Kart'ın hangi illerde geçerli olduğu ve İstanbul'da kullanılıp kullanılmadığı konusundaki detaylar ise şu an için net değil. Ancak Türkiye genelinde tüm şehirlerde Türkiye Kart entegrasyonunu sağlamak amacıyla çalışmaların devam ettiği belirtiliyor. Türkiye Kart ile ilgili gelişmeler ve detaylar merakla bekleniyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber