Türkiye'de Domuz Eti Yasak Mı? Bilmeden Domuz Eti Yemenin Günahı

Köfteci Yusuf domuz eti tespiti ardından çok sayıda vatandaş bilmeden domuz eti yemenin günahını merak etti. İslam alimleri domuz eti yemenin günahını açıkladı. Peki, bilmeden domuz eti yemek günah mıdır? İşte yanıtı..

Bilmeden Domuz Eti Yemenin Günahı Nedir?

Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan Köfteci Yusuf domuz eti iddiaları ardından araştırmalar hızlandı. Firmanın şubelerinde yemek yiyen vatandaşlar İslam dininde haram olan domuz etini yerse ne olacağını sorguladı. Peki, bilmeden domuz eti yemek günah mıdır? Türkiye'de domuz eti yasak mı? İşte merak edilenler..

BİLMEDEN DOMUZ ETİ YEMEK GÜNAH MIDIR?

İslam öğretilerinin yer aldığı Kur'an-ı Kerim'de domuz eti Müslümanlara kesin olarak haram kılındı. Müslümanlar İslam dininin gerekliliklerine göre yaşam sürdüğü için bir kişi bilmeden domuz eti yemişse durum farklı bir boyuttadır. Bir kişi farkında olmadan, bilmeden domuz eti tükettiyse bu kişinin eylemi dinen haram değildir.

TÜRKİYE'DE DOMUZ ETİ YASAK MI?

Türkiye'de domuz etleri ve ürünlerinin üretimi ya da satışı yasaldır. Türkiye'de domuz eti yasaldır ancak İslam dininde domuz eti tüketimi haramdır. Türkiye'deki Müslümanlar bilmeden, farkında olmadan domuz eti yediği durumda Allah'tan af dilemelidir.

Domuz eti
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber