TÜRKSAT 6A ÖZELLİKLERİ: Türksat 6A Ne İşe Yarayacak? Türksat 6A Nasıl Çalışacak?
Yerli ve milli Türksat 6A Haberleşme Uydusu uzaya fırlatıldı. 8 Temmuz'u 9 Temmuz Salı gününe bağlayan gece fırlatılan Türksat 6A ne işe yarayacak merak konusu oldu. Türksat 6A'nın kesintisiz iletişim kurabilmek için ihtiyaç duyduğu enerji kaynağının güneş panellerinden alınacak. İşte Türksat 6A özellikleri..
Tüm Türkiye'nin merakla beklediği yerli ve milli TÜRKSAT 6A uydusu uzay macerası başladı. 8 Temmuz Pazartesi gününü 9 Temmuz Salı gününe bağlayan gece saat 02.30'da fırlatılan Türksat 6A ABD SpaceX Fırlatma Merkezi'nden yola çıktı. Tarihi anları değerlendiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "10 yıllık bir serüvenden bahsediyoruz. İnşallah yaklaşık 4 saat sonra geri sayımımızı başlatmış olacağız" dedi. Peki, Türksat 6A ne işe yarayacak? İşte merak edilen Türksat 6A özellikleri..
TÜRKSAT 6A NE İŞE YARAYACAK?
Türkiye'nin gururu olan Türksat 6A haberleşme uydusu mevcut uyduların hizmet vermediği Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkelerin kapsama alanına girecek. Uyduların ulaştığı nüfus 3,5 milyardan 5 milyara çıkacak. Türksat 6A'nın hizmete girmesiyle Türksat'ın bölgeye yönelik uydu hizmeti ihracatında önemli ölçüde artış görülecek. Türksat 6A uydusunun hizmete girmesiyle özellikle yurt dışında görev yapan insansız hava araçlarının kontrolü daha güvenli hale gelecek.
TÜRKSAT 6A ÖZELLİKLERİ
-42 derece doğu yörüngesinde göreve başlayacak.
-Yer sabit (Jeosenkron) haberleşme uydusu olan Türksat 6A, TV yayıncılığı hizmetlerinde ve geniş kapsama alanında ülkenin uydu haberleşme ihtiyaçlarını karşılayabilecek.
-84 yerli ekipman kullanılarak yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranıyla tamamlanan Türksat 6A, 4,2 ton fırlatma kütlesine ve 8,4 kW gücünde faydalı yüke sahip.
-Yörüngesindeki konumuna ulaşmasının ardından Türkiye, Avrupa ve Güney Asya'da geniş bir coğrafyayı kapsayan alanda hizmet verecek.