TÜRKSAT 6A Uydusu Ne Zaman Fırlatılacak BELLİ OLDU! Türksat 6A Nedir, Ne İşe Yarar? Türksat 6A Uydusu Fırlama Tarihi 2024

Merakla beklenen Türksat 6A uydusu uzay tarihi belli oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarih verdi. Fırlatılacağı tarih, saat ve yeri belli olan Türksat 6A uydusu uzay yolculuğu için geri sayım başladı. Peki, Türksat 6A ne zaman fırlatılacak? İşte yanıtı..

Türksat 6A uydusu uzay tarihi merak eden vatandaşlar için tarih belli oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun Türkiye saatiyle uzaya fırlatılacağı günü ve saati son dakika açıkladı. Yörüngesine gönderilecek olan Türksat 6A uydusu Peki, Türksat 6A uydusu ne zaman fırlatılacak? Türksat 6A uydusu ne işe yarar? İşte merak edilenler..

TÜRKSAT 6A UYDUSU NE ZAMAN FIRLATILACAK?

Türksat 6A ne zaman fırlatılacak açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “TÜRKSAT 6A uydumuzu Türkiye saatiyle 8 Temmuz’u 9 Temmuz’a bağlayan gece saat 00.20’de SpaceX’in Falcon 9 roketi ile Amerika’nın Florida eyaletinden yörüngesine göndereceğiz" dedi.

TÜRKSAT 6A UYDUSU NE İŞE YARAR?

Türksat 6A uydusu SpaceX işbirliğiyle TÜBİTAK UZAY, RASAT ve GÖKTÜRK 2 projelerindeki deneyimlerin harmanlandığı ortak projedir. TUSAŞ, ASELSAN ve CTECH firmaları ile birlikte milli haberleşme uydu platformu olan Türksat 6 geliştirilmiş haberleşme uydusudur. Yerli ve milli olarak tasarlanıp geliştirilen ilk haberleşme uydusu olan Türksat 6A, iletişimde 5G ve 6G seviyesine geçişte önemli bir kilometre taşıdır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber