TUS SONUCU SORGULAMA EKRANI 2024: TUS Sınav Sonucu Nasıl Bakılır? 2024 TUS/1 Sınav Sonucu Nasıl Öğrenilir?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonuçları açıklandı. 17 Mart'ta yapılan 2024 TUS sınav sonuçları ekranı açıldı. Binlerce adayın ter döktüğü TUS sonuç ekranı TC kimlik numarası ve şifre ile erişime açıldı. Peki, TUS sonucu nasıl bakılır? İşte ÖSYM TUS sonucu sorgulama sayfası..

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonuçları erişime açıldı. 17 Mart Pazar günü gerçekleşen TUS sınavı sonuç ekranı açıldı. Binlerce adayın gündeminde ilk sırada yer alan TUS sonuçları öğrenmek isteyen adaylar sonuç ekranına odaklandı. Peki, ÖSYM TUS sonucu nasıl bakılır? İşte merak edilen TUS sonucu sorgulama ekranı..

TUS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

TUS sınav sonuçları ÖSYM takviminde yer alan bilgiye göre erişime açıldı. 17 Nisan Çarşamba günü açıklanan TUS sınav sonuçları incelenmeye başladı. Sınava giren adaylar ÖSYM sayfası üzerinden TUS sonuçlarını kontrol edebilir. TUS sonucu sorgulama için aşağıdaki linke tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda T.C. Kimlik Numarası ve şifreniz ile https://sonuc.osym.gov.tr internet adresine giriş yapın. Online şekilde görüntülenen TUS sonuçları adaylara sonuç belgesi olarak gönderilmeyecek.

TUS NEDİR?

TUS yani Tıpta Uzmanlık Sınavı, ÖSYM tarafından yapılıyor. Yılda 2 kez düzenlenen TUS sınavına tıp fakültesinden mezun olmuş kişiler giriyor. Temel Tıp Bilimleri Testi (TTBT) ve Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) olmak üzere iki alt sınavdan oluşan, yeterlik ve yarışma esaslarına dayanan, branş seçme sınavıdır. TUS, tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi alabilmeleri için girmeleri gereken bir sınavdır. Sınava tıp fakültesi mezunlarının yanı sıra veteriner, eczacılık, kimya, biyoloji veya tıbbi biyolojik bilimler fakültelerinden mezun olan kişiler de başvuru yapabiliyor.

TUS SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber