Tuva Cihangir Atasever Kimdir, Kaç Yaşında? Uzaya Gidecek Türkler Tuva Cihangir Atasever Uzayda Ne Yapacak? Türk Uzay Yolcusu Tuva Cihangir Atasever Uzayda Kaç Gün Kalacak?

Milli Uzay Projesi ile uzaya gidecek Türkler araştırıldı. Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunda yanında olacak ekibindeki isimler merak edildi. Tüm gözlerin çevrildiği Türkiye uzay yolculuğu listesine adını yazdıran Tuva Cihangir Atasever kimdir, kaç yaşında sorgulandı. İşte uzaya gidecek Türkler Tuva Cihangir Atasever hayatı..

Türkün uzayla imtihanı başladı. Milli Uzay Programı kapsamında uzaya gidecek Türkler Alper Gezeravcı ile Tuva Cihangir Atasever seçildi. Eğitim sürecini ABD'nin Texas eyaletinin Houston kentinde tamamlayan Türk astronot Tuva Cihangir Atasever ile Alper Gezeravcı uzay roketi fırlatılma saatini beklemeye başladı. Türk halkının gündeminde ilk sırada yer alan uzaya gidecek astronotlar ve hayatları merak edildi. Peki, Alper Gezeravcı yardımcısı Tuva Cihangir Atasever kimdir? Uzaya giden Türkler Tuva Cihangir Atasever kaç yaşında? İşte merak edilen soruların yanıtları..

UZAYA GİDECEK ASTRONOTLAR TUVA CİHANGİR ATASEVER

Türkiye’nin ilk uzay yolcuları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever oldu. Uzaya çıkacak ilk Türk uzay yolcuları 18 Ocak saat 01:11 beklemeye başladı. Axiom 3 Misyonu Kennedy Uzay Merkezi fırlatılması beklenen Ax-3 mürettebatını uzay roketi SpaceX’in Dragon taşıyacak. 19 Ocak saat 13:15 itibariyle ISS istasyonuna kilitlenmesi beklenen uzay roketi inişiyle Alper Gezeravcı hamleleri başlayacak. Uzayda 14 gün kalacak olan Türk uzay yolcuları uzaydaki ağırlıksız ortam koşullarında 13 bilimsel deney yapacak.

TUVA CİHANGİR ATASEVER KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

İlk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı yanında yer alacak olan Tuva Cihangir Atasever hayatı merak konusu oldu. Uzayda 13 farklı deney yapacak olan ekipte yer alan Türkiye uzay yolcusu Alper Gezeravcı yanında Tuva Cihangir Atasever yedek uzay yolcusu olarak yer alacak. 1992 doğumlu olan Tuva Cihangir Atasever, Alper Gezeravcı herhangi bir nedenden dolayı uzaya çıkamazsa yolculuğu devralacak. Türkiye’nin uzaya gidecek ilk uzay yolcuları arasında yedek seçilen Tuva Cihangir Atasever 12 Ağustos 1992 Ankara doğumlu. Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun olan Tuva Cihangir Atasever, Irvene Kaliforniya Üniversitesinde elektrik-elektronik mühendisliği alanında yüksek lisans yaptı. ROKETSAN’da 5 yıl boyunca aviyonik sistem mühendisi olarak çalışan Tuva Cihangir Atasever uzayda yapacağı deneylerden biri Vokalkord’da. Başka hiçbir sesin olmadığı ortamda solunum, konuşma ve öksürme seslerini yapay zeka ile uzayda denenecek ve algoritma geliştirilecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber