TUVA CİHANGİR ATASEVER UZAYA GİDİŞ TARİHİ 2024: 2. Astronot Tuva Cihangir Atasever Uzaya Ne Zaman Gidecek? Tuva Cihangir Atasever Kimdir?

Türkiye uzay yolculuğunda 2. etap geldi. İkinci Türk astronot Tuva Cihangir Atasever uzay yolculuğu için geri sayım başladı. 3 dakika içinde deney yapacak olan astronot Tuva Cihangir Atasever uzaya gidiş tarihi araştırıldı. Peki, Tuva Cihangir Atasever kimdir? Tuva Cihangir Atasever uzaya ne zaman gidecek? İşte yanıtı..

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ardından Türkiye'nin uzay macerasında 2. bölüm geldi. İkinci Türk astronot olarak tarihe geçen Tuva Cihangir Atasever uzay yolculuğu için nefesler tutuldu. ABD'nin New Mexico eyaletindeki Spaceport tesislerinden gerçekleşecek uzay yolculuğuna saatler kaldı. Uzayda 7 deney yapacak olan Tuva Cihangir Atasever 3 dakika içerisinde 3 farklı deney yapacak. Peki, Tuva Cihangir Atasever uzaya ne zaman gidecek? Tuva Cihangir Atasever kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte merak edilen Tuva Cihangir Atasever kariyeri..

TUVA CİHANGİR ATASEVER UZAYA NE ZAMAN GİDECEK?

Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever uzay yolculuğu 8 Haziran 2024 Cumartesi günü gerçekleşecek. Virgin Galactic'in ABD'nin New Mexico eyaletinde bulunan Spaceport tesislerinden yapılacak olan roket atışı ile Tuva Cihangir Atasever Galactic 7 misyonu tamamlanacak. 7 farklı deney yapacak olan 2. astronot Tuva Cihangir Atasever 4 kişilik mürettebatın içinde yer alacak. 3 dakika mikro yerçekim koşullarında operasyon yapacak olan Tuva Cihangir Atasever ardından dünyaya geri dönüş yapacak.

TUVA CİHANGİR ATASEVER KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

12 Ağustos 1992 Ankara doğumlu Tuna Cihangir Atasever Türkiye'nin ikinci astronotu oldu. Ankara Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Tuva Cihangir Atasever Kaliforniya Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Türkiye’ye dönüş yapan Tuva Cihangir Atasever 5 sene Roketsan’da Aviyonik mühendisi olarak görev yaptı.

TUVA CİHANGİR ATASEVER INSTAGRAM HESABI İÇİN TIKLAYIN

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber