TYT'YE GİRMEYEN AYT'YE GİREBİLİR Mİ? TYT'ye Girmek Zorunlu Mu? 2024 YKS TYT'ye Girmeyip AYT'ye Girmek Serbest Mi?

8-9 Haziran günleri gerçekleştirilecek olan YKS sınavında öğrenci gündemi TYT oturumu oldu. YKS sınavının ilk oturumu olan TYT girmeden diğer oturumlara girilir mi merak edildi. Peki, TYT girmeyen AYT girebilir mi? TYT'ye girmek zorunlu mu? İşte yanıtı..

3 milyon adayın başvuru yaptığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8 Haziran Cumartesi ve 9 Haziran Pazar günleri yapılacak. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olarak 3 ayrı oturumda tamamlanacak olan YKS 2024 TYT ye girmeyen AYT sınavına girebilir mi sorusuna yanıt arandı. Öğrenciler arama motorlarında TYT ye girmeyip AYT'ye girmek mecbur mu sorgusu yaptı. Peki, TYT girmeyen AYT girebilir mi? TYT'ye girmek zorunlu mu? İşte yanıtı..

TYT'YE GİRMEYEN AYT'YE GİREBİLİR Mİ?

TYT sınavına girmeyen adaylar AYT sınavına giremez. Üniversitede TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilmek için TYT puanının hesaplanması yetiyor ancak AYT sınavıyla yerleşecek olan adayların TYT puanının olması gerekiyor. YKS sınavına başvuran tüm adayların 8 Haziran Cumartesi günü olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmaları zorunlu. 9 Haziran Pazar günü yapılacak AYT ve YDT oturumlarına girmek zorunlu değil. TYT sınavına katılmayan adaylar diğer oturumlara katılsa da puanları hesaplanmaz. TYT puanıyla 2 yıllık ön lisans bölümlerinden tercih yapılabilir.

YKS OTURUM SAATLERİ 2024

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) : 8 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’te başlayacak. 165 dakika sürecek

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) : 9 Haziran Pazar günü saat 10.15’te başlayacak. 180 dakika sürecek

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) : 9 Haziran Pazar günü saat 15.45’te başlayacak. 120 dakika sürecek

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber