Üç Aylar Tesbihi Nasıl Çekilir? Üç Aylar Tesbihi Nasıl Başlanır? Recep Ayı Tesbihleri DİYANET! Üç Aylar Recep Ayı Tesbihi Bismillahillezi La Yedurru

Mübarek üç aylara girişle birlikte İslam alemi ibadetlere yoğunlaştı. Regaip Kandili ile başlayan bu özel ayda çekilecek tesbihler merak edildi. Müslümanlar üç aylar tesbihi ile Allah'ın adını andı. Peki, üç aylar tesbihi nasıl çekilir? Üç aylar tesbihleri nelerdir? Üç aylar tesbihi nasıl başlanır? İşte Recep ayı tesbihleri diyanet..

Regaip Kandili ile başlayan üç aylar sürecine girildi. Bu mübarek günlerde vatandaşlar ibadetlerinin artırdı. Ramazan Bayramına bağlanan üç aylarda çekilecek tesbihler merak edildi. Üç aylar için okunacak dualar ve sureler sıralandı. Bu noktada vatandaşlar üç aylar tesbihlerine odaklandı. Peki, üç aylar tesbihi nasıl çekilir? Üç aylar tesbihleri nelerdir? Üç aylar tesbihi nasıl başlanır? İşte üç aylar recep ayı tesbihi bismillahillezi la yedurru..

ÜÇ AYLAR TESBİHİ NASIL ÇEKİLİR?

İslam takviminde Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan Üç Aylar dönemine giriş yapıldı. Manevi açıdan önemli olan üç aylar boyunca yapılan ibadetler, dualar ve zikirlerin faziletine inanan vatandaşlar araştırmalara başladı. Üç Aylar Tesbihi bu dönemde özellikle yapılması tavsiye edilen zikir şekli oldu. Üç Aylar Tesbihinin nasıl çekileceği konusunda kesin bir açıklama yoktur. İslam'da zikir, Allah'ı anma ve O'nu yüceltme pratiğidir. Bu dönemde yapılabilecek bazı özel zikirler şunlardır:

Subhanallah: Allah'ı tenzih ederim" veya "Allah eksikliklerden münezzehtir" anlamına gelir.

Alhamdulillah: Hamd Allah'adır" anlamına gelir.

Allahu Akbar: Allah en büyüktür" anlamına gelir. Allah'ın büyüklüğünü ve kudretini vurgular.

La ilaha illallah: "Allah'tan başka ilah yoktur1 Her gün 1100 kere

İstigfar: Allah'tan af dileme. "Estağfirullah" (Allah'ım beni affet) şeklinde ifade edilir.

Ya Allah: 1660 defa

Salavat: Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (SAV) salat ve selam göndermek. 111 defa Allahümme salli ala Muhammed" (Allah'ım Muhammed'e salat eyle)

ÜÇ AYLAR TESBİHİ VE ZİKİRLERİ

RECEP AYI

10 gün 100 defa Sübhana'llahi'l- hayyil- kayyum

10 gün 100 defa Sübhana'llahi'l- ehadi's-samed

10 gün 100 defa Sübhana'llahi'l- gafuri'r- rahim

ŞABAN AYI

10 gün 100 defa Ya latifu celle şanühü

10 gün 100 defa Ya rezzaku celle şanühü

10 gün 100 defa Ya azizü celle şanühü

RAMAZAN AYI

10 gün 100 defa Ya erhame'r- rahimin

10 gün100 defa Ya gaffarü'z- zünüb

10 gün 100 defa Ya 'atika'r- rikab

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber