ÜNİVERSİTE KAYITLARI BAŞLAMA TARİHİ 2024: 2024-2025 Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlayacak? Üniversite Kayıt Nasıl Yapılır?

Üniversite hayatlarına başlayacak olan öğrenciler tercih sürecine odaklandı. Önümüzdeki günlerde start alacak olan üniversite kayıtlarının tarihi merak konusu oldu. ÖSYM açıklaması geldi. Peki, üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? İşte yanıtı..

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih maratonunun başlamasıyla gözler üniversite kayıt tarihlerine çevrildi. Sınav sonucunu öğrenen öğrenciler elde ettikleri puan ve sıralamaya göre tercihlerini sıralayacak. 25 Temmuz ile 2 Ağustos günleri arasında tercihleri yapacak olan öğrenciler sonuçları bekleyecek. Peki, üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? İşte merak edilen 2024-2025 üniversite kayıt tarihleri..

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre bir bölüme kayıt hakkı kazanan adaylar 25 Temmuz ile 2 Ağustos günleri arasında tercihlerini yapacak. Tercih sonuçlarına göre üniversitelere kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar (online) ise 19-21 Ağustos'ta alınacak.

ÜNİVERSİTE KAYIT NASIL YAPILIR?

Üniversite kayıt nasıl yapılır adayların E-Devlet sistemine giriş yaparak kayıtlarını yapması gerekiyor. Üniversite kayıt yapacak olan adayların belirlenen kayıt merkezlerine giderek işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Kayıt için üniversitelerden istenen belgeleri tamamlayan adaylar belirlenen tarihlerde başvuru yapmaları gerekiyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber