UYKU APNESİ EHLİYET YENİLEME DİKKAT: Uyku Apnesi Olan Ehliyet Alabilir Mi? Uyku Apnesi Nedir, Belirtileri Ne? Uyku Apnesi Ehliyet

Yeni ehliyet alacak olanları ilgilendiren flaş gelişme geldi. Ehliyet alacak ya da ehliyetini yenileyecek kişilerin odak noktası uyku apnesi oldu. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi uyku apnesi açıklaması yaptı. Peki, uyku apnesi olan ehliyet alamaz mı? Uyku apnesi nedir? İşte yanıtı..

Uyku apnesi ehliyet yenileme gelişmeleri günün en çok merak edilen başlığı oldu. Ehliyet alacak ya da değiştirecek olan vatandaşlar uyku apnesi ehliyet yenileme detayına odaklandı. Karayolları Trafik Yönetmeliği tarafından yapılan açıklama ile uyku apnesi rahatsızlığı olan kişilerin artık ehliyet alamayacağı iddiaları yalanlandı. Arama motorlarında uyku apnesi nedir, uyku apnesi belirtileri araştırıldı. Peki, uyku apnesi testi nasıl yapılır? Uyku apnesi olan ehliyet alamaz mı? İşte merak edilenler..

UYKU APNESİ OLAN EHLİYET ALAMAZ MI?

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Kara Yolları Trafik Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldığı iddialarını yalanladı. Yapılan açıklamada, "Yürürlükte olan yönetmeliğin 7. maddesi kapsamında; ağır derecede veya orta derecede uyku apnesi olanlar ile birlikte gündüz uyuklama hali tespit edilenler kişilerin tedavi görmeden sürücü belgesi alamayacakları, ancak uyku apnesinin kontrol altına alındığı veya tedavi edildiği; doktor heyeti tarafından tespit edilen kişilere sürücü belgesi verilebileceği açıkça belirtilmiştir. Yönetmelikte güncel bir değişiklik söz konusu değildir" denildi.

UYKU APNESİ NEDİR?

Uyku apnesi, uyku sırasındaki solunum duraklamalarından kaynaklanan ve uyku düzeninin bozulmasına sebep olan hastalıktır. Uyku apnesi uykuda hava akımının en az 20 saniye süreyle normal değerinin yüzde 20'sine ve daha altına düşmesi ile tanımlanır. Uykudaki solunum duraklamaları sonucunda kandaki oksijen miktarı azalır ve karbondioksit miktarı artar. Yüksek gürültülü horlama, yorgunluk, aşırı sinirlilik, konsantrasyon bozukluğu, sabah başağrısı gibi sorunlar uyku apnesinin sonuçları olarak ortaya çıkabilir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber