Uykuda Boşalınca Oruç Bozulur Mu? Oruçluyken Rüyada Boşalırsan Oruç Bozulur Mu Diyanet? Oruç Hangi Durumlarda Bozulur?

Müslümanlar için özel olan Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar oruçluyken rüyada boşalırsan oruç bozulur mu Diyanet araştırması yaptı. Çok sayıda vatandaş oruç hangi durumlarda bozulur sorguladı. Peki, uykuda boşalınca oruç bozulur mu? İşte yanıtı..

11 ayın sultanı Ramazan ayı geldi çattı. Müslümanlar için özel olan Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar merak ettiği sorulara yanıt aramaya koyuldu. Çok sayıda vatandaşın gündeminde oruçluyken rüyada boşalırsan oruç bozulur mu Diyanet sorusu yer aldı. Oruç tutacak olan vatandaşlar için hem bozmayan durumlar hem de oruç hangi durumlarda bozulur yanıtları geldi. Bu noktada kişinin ihtilam olması merak edildi. Peki, oruçluyken boşalınca oruç bozulur mu Diyanet? 31 çekersek oruç bozulur mu? İşte merak edilen soruların yanıtları..

ORUÇLUYKEN BOŞALINCA ORUÇ BOZULUR MU DİYANET?

Uykuda boşalınca oruç bozulur mu merak eden vatandaşlar için hemen söyleyelim ki oruçluyken rüyada ihtilam olmak orucu bozmaz. Gusül abdestini geciktirerek cünüp olarak sabahlamak oruca bir zarar vermez. Ancak guslü sabah namazı vaktinin çıkmasına kadar ertelemek günah sayılır. Çünkü bu durumda namaz terk edilmiş sayılır. Hz. Peygamber’in (s.a.s.) Ramazan’da imsaktan sonra sabah namazı vakti içinde yıkandıkları bilinmektedir.

ORUÇ HANGİ DURUMLARDA BOZULUR?

Ramazan ayında orucu bozan durumlar merak konusu oldu. Orucun bozulması için yeme, içme ve cinsel ilişki ya da bu anlamları ifade eden bir fiilin işlenmesi gerekir. Yemek ve içmek denildiğinde sigara, nargile gibi keyif veren tütün kökenli dumanlı maddelerde orucu bozan durumlardandır. Öte yandan ağız ve burundan alınıp mideye ulaşan her şey orucu bozar. Ağza sıkılan sprey ve benzeri maddeler yutulup mideye ulaşması durumunda orucu bozar eğer yutulmazsa orucu bozmaz.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber