Uzman öğretmenlik sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı kaç dakika?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı, bugün başladı. Sınavın online olarak yapılmasıyla birlikte, adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. İşte detaylar:

MEB tarafından gerçekleştirilen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'na, MEB personeli, özel öğretim kurumları ve MEB dışından toplamda 58,965 aday uzman öğretmenlik, 3,921 aday ise başöğretmenlik unvanı için başvuru yaptı.

Sınav, adaylara Türkiye saatiyle 10.00-13.00 arasında "https://onlinesinav.meb.gov.tr/" adresi üzerinden e-Devlet/MEBBİS şifreleriyle internet erişimi olan herhangi bir ortamdan yapıldı. Sınavda beşer seçenekli 100 soru soruldu ve sınav süresi 135 dakika olarak belirlendi. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek.

Sınav süresi içinde herhangi bir sebeple sistem dışına çıkan adaylar, daha sonra tekrar giriş yaparak bugün saat 23.59'a kadar sınavı tamamlayabilecekler. Ancak, Türkiye saatiyle 10.00-13.00 arasında sınava giriş yapmayanlar sınava katılamayacaklar.

Sınav sonuçları, 24 Kasım 2023 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden ilan edilecek. Adaylar, sınav sonuçlarına "https://oygm.meb.gov.tr" adresinden ulaşabilecekler.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber