VPN KULLANANLARA PARA CEZASI VAR MI? VPN Cezası Var Mı? Instagram Kaçak Giriş VPN Kullanana Para Cezası

BTK kararıyla Türkiye'de Instagram yasağı başladı. En çok kullanılan sosyal medya uygulaması Instagram'a girmek isteyen kullanıcılar ücretsiz VPN uygulamalarına yöneldi. Erişim engeli getirilen sitelere girmek için kullanılan VPN kullananlara para cezası uygulanacağı iddiaları herkesi telaşlandırdı. Peki, VPN kullananlara para cezası var mı? İşte yanıtı..

Türkiye'de uygulanmaya devam eden Instagram erişim yasağı ardından kullanıcılar harekete geçti. Yasaklı olan sitelere girmek için kullanılan VPN uygulamaları, Instagram yasağıyla birlikte gündeme geldi. Kullanıcıların IP adreslerini değiştirerek başka bir ülkeden Instagram hesabına giriş yapmasına olanak veren VPN uygulamalarına para cezası olup olmadığı sorgulandı. Arama motorlarında VPN cezası var mı sorgulandı. Peki, VPN kullananlara para cezası var mı? İşte merak edilenler..

VPN KULLANANLARA PARA CEZASI VAR MI?

VPN kullananlara para cezası verilmiyor. VPN kullanarak yasak olan sitelere erişim sağlayan kullanıcılar herhangi bir suç unsuru oluşturmadığı için para cezası almıyor. VPN kullanmanın para cezası yok ancak bazı güvenlik ihlalleri taşıdığı biliniyor. Kullanıcılar IP adreslerini değiştirerek Instagram hesaplarına farklı bir ülkeden giriş yapıyormuş gibi görünüyor. VPN kullanarak Instagram hesabına giriş yapan kullanıcıların banka hesaplarının ya da sosyal medya hesaplarının çalınabileceği söyleniyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber