Yeni bir sayfa açmak geçmişteki boşluğa dokunmakla mümkündür! Ne demek?
Yeni bir sayfa açmak geçmişteki boşluğa dokunmakla mümkündür! Ne demek? Türkiye'nin 81 ilinde 3 milyon 120 bin 878 kişi, üniversite hayalleri için ter döktü. Adaylar şu soruda duygularına hakim olamadıklarını belirttiler.
Türkiye'nin 81 ilinde 3 milyon 120 bin 878 kişi, üniversite hayalleri için ter döktü. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından organize edilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu tamamlandı.
Sınavın ilk gününde adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden toplam 120 soru soruldu.
Adaylar, TYT'de Türkçe Testi'nde 40, Sosyal Bilimler Testi'nde 20, Temel Matematik Testi'nde 40 ve Fen Bilimleri Testi'nde 20 soru olmak üzere toplamda 120 soruyu yanıtladı.
Sınavın ardından adayların soruların zorluğuna dair ilk yorumları da ortaya çıktı. Gözler, soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarının açıklanacağı tarihe çevrilmişken, zorlayan sorular öğrencileri isyan ettirdi.
YENİ BİR SAYFA AÇMAK GEÇMİŞTEKİ BOŞLUĞA DOKUNMAKLA MÜMKÜNDÜR?
YKS Sınavından çıkan Üniversite adayları sosyal medya üzerinden bir sorunun onları uzun uzun düşündürttüğünü, derinden yaraladığını, dakikalarını aldığını belirtti. Adaylar "yeni bir sayfa açmak geçmişteki boşluğa dokunmakla mümkündür" sorusunun neler hissettirdiği konusunda yüzlerce paylaşımda bulundular. Yeni bir sayfa açmak geçmişteki boşluğa dokunmakla mümkündür sorusunun tam metni henüz açıklanmadı. Sorunun cevabı hala gizemini koruyor.