Yeni halk arz var mı? Avrupakent GYO halka arz oluyor! Avrupakent GYO kaç lot veriyor?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul yatırım şirketlerinden biri olan Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin halka arz talebini onayladı. Şirket, gayrimenkul, perakende, turizm ve sanayi sektörlerinde 46 yılı aşkın bir süredir faaliyet göstermekte.

Avrupakent GYO'nun hisseleri, hisse başına 55,08 TL fiyatla halka arz edilecek. Şirketin toplamda 100 milyon TL nominal değerli payları, bireysel yatırımcılara ve şirket çalışanlarına eşit şekilde pay başına 55,08 TL'den sunulacak.

Bültende yer alan bilgilere göre, halka arzda şirketin mevcut ortaklarından Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret, Süleyman Çetinsaya, Gökhan Çetinsaya, Nurcan Çetinsaya ve Serhan Çetinsaya'ya ait paylar satışa çıkacak.

Avrupakent GYO'nun halka arzında kullanılacak olan sermaye artırımı, toplamda 65.000.000 lot olacak. Halka açıklık oranı ise yüzde 25 olarak belirlendi. Bu kapsamda, 78.000.000 lot (%78) bireysel yatırımcılara, 20.000.000 lot (%20) kurumsal yatırımcılara, ve 2.000.000 lot (%2) grup çalışanlarına tahsis edilecek.

Halka arzın ardından Avrupakent GYO'nun sermayesi bedelli olarak 65 milyon TL yükselerek 400 milyon TL'ye çıkmış olacak.

Diğer SPK Onayları ve İzinler

SPK, ayrıca Emek Elektrik Endüstrisi AŞ'nin 75 milyon liralık, Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 2 milyar 600 milyon liralık bedelli sermaye artırımına onay verdi.

Ayrıca, Korteks Mensucat Sanayi ve Ticaret AŞ, Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi AŞ, Şeker Finansal Kiralama AŞ, Oyak Yatırım Menkul Değerler AŞ, Coca-Cola İçecek AŞ, Bien Yapı Ürünleri Sanayi Turizm ve Ticaret AŞ, ve Aktif Yatırım Bankası AŞ'nin borçlanma aracı ihraç başvurularına izin verdi.

Ayrıca, Tera Yatırım Bankası AŞ'ye yurt içinde çeşitli finansal faaliyetlerde bulunma izni verdi.

SPK ayrıca Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik olarak internet üzerinden yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 33 internet sitesine erişimin engellenmesi kararını da aldı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber