YENİ HAYVAN YASASI SON DAKİKA: Başıboş Sokak Köpekleri Uyutulacak Mı? Sokak Hayvanları Yasası Meclis'e Geldi Mi, Ne Zaman Gelecek?

Son günlerin en tartışmalı maddesi yeni hayvan yasası oldu. Başıboş sokak köpeklerinin uyutulmasını içeren yeni hayvan hakları yasası son dakika gelişmesi geldi. Sosyal medyayı ayağa kaldıran hayvan hakları yasası son durum merak edildi. Peki, sokak köpekleri uyutulacak mı? Hayvan yasası Meclis'e geldi mi ne zaman gelecek? İşte yanıtı..

HAYVAN YASASI SON DAKİKA / Milyonlarca hayvan dostunun gündeminde ilk sırada yer alan sokak hayvanları kanunu maddeleri araştırılmaya başladı. Türkiye gündeminin en çok ses getiren maddelerinden yeni hayvan yasası son durum araştırıldı. İngiltere, İtalya ve Portekiz gibi ülkelerde uygulanan uyutma yönteminin Türkiye'deki sokak hayvanlarına uygulanabileceği söylemleri gündeme geldi. Peki, hayvan yasası sokak köpekleri uyutulacak mı? Hayvan yasası Meclis'e geldi mi ne zaman gelecek? İşte yeni hayvan yasası maddeleri..

SOKAK KÖPEKLERİ UYUTULACAK MI?

Sosyal medyayı ayağa kaldıran hayvan hakları savunucuları AK Parti kanun teklifine ateş püskürdü. İngiltere, İtalya ve Portekiz gibi ülkelerde uygulanan uyutma yöntemi Türkiye'de de uygulanmaya başlarsa il ve ilçe belediyelerinin barınaklarında bulunan köpeklerin fotoğrafları çekilerek internet sitesine konulacak. Bu sitede sahiplendirme ilanları yayınlanacak. İlandaki köpek 30 gün içinde sahiplenilmezse uyutulacak. Ancak şu an resmi bir karar alınmadı.

HAYVAN YASASI MECLİS'E GELDİ Mİ? NE ZAMAN GELECEK?

AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut son dakika açıklamasında Meclis'e şu an için gelecek bir tasarının bulunmadığını söyledi. Uyutmanın bir çözüm olmayacağını söyleyen AK Partili Pervin Durgut, kısırlaştırmanın ve üretimi durdurmanın önemli olduğunu söyledi. Öte yandan uyutma maddesine karşı olan milyonlarca kullanıcı X (Twitter) hesaplarından SokakHayvanlarıSahipsizDeğil etiketiyle paylaşımlar yapmaya başladı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber