Yeni Isparta Valisi Abdullah Erin Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Isparta Valisi Abdullah Erin Kariyeri

Eski Suriye Valisi ve Mülkiye Başmüfettişi Abdullah Erin yeni Isparta Valisi görevine getirildi. Arama motorlarında Abdullah Erin araştırmaları yapılmaya başladı. Peki, yeni Isparta Valisi Abdullah Erin kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte yanıtı..

19 Eylül Perşembe günü yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. 16 ilde vali değişikliğini içeren kararnameye göre 12 ilin valisi vali-mülkiye başmüfettişi oldu. Peki, yeni Isparta Valisi Abdullah Erin kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte yeni Isparta Valisi Abdullah Erin kariyeri..

YENİ ISPARTA VALİSİ ABDULLAH ERİN KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

1969 Mardin doğumlu Abdullah Erin 1986 yılında Midyat Lisesi’nden mezun oldu. 1991 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden derece ile mezun olan Abdullah Erin Kaymakamlık sınavını kazandı. İngiltere’de dil eğitimi alan Abdullah Erin 2013-2016 yılları arasında İçişleri Bakan Danışmanlığı görevini yaptı. 2016-2017 yıllarında Adıyaman Valisi ve 2017-2022 yılları arasında Şanlıurfa Valisi olarak görev yapan Abdullah Erin kariyerine devam etti.

Meslek hayatı boyunca ABD, İngiltere, İsveç, Danimarka, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Suriye ve Irak gibi birçok ülkedeki çeşitli üniversite ve STK’ların Sosyal ve ekonomik politikalar, kamu yönetiminin yeniden yapılanması, insan hakları, kalkınma, yoksulluk, planlama gibi alanlarda düzenledikleri özel kurs ve seminerlere katılan Abdullah Erin iyi derecede Kürtçe, Arapça ve İngilizce biliyor. Abdullah Erin evli ve 3 çocuk babası.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber