Yeni yıla özel yılbaşı pasta tarifleri!

Yeni yılın ilk gecesi için ailenizle ve tüm sevdiklerinizle afiyetle yerken tüm yıl hatırlayabileceğiniz neşeli sohbetlere eşlik edebilecek birbirinden yılbaşı pastası tarifleri hazırladık.

Pastaneden hazır alınmış hissi veren, oldukça şık sunumlu bu pastalar çok fazla çaba gerektirmiyor üstelik! Hepsi mutluluk kaynağı. İşte tam damağınıza uygun; Karaorman Pastası, Kozalak Pastası, Kakaolu Pasta tarifi.

KARAORMAN PASTASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
KEK İÇİN;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
50 gram eritilmiş tereyağı
1/2 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1tutam tuz
1paket vanilin
PASTA KREMASI İÇİN:
500 ml.süt
1/2su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
VİŞNE SOSU İÇİN:
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
300 gram vişne
1/2su bardağı toz şeker
ÜZERİ İÇİN:
1 kase vişne
50 gram bitter çikolata(rendelenmiş)

KARAORMAN PASTASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Önce yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın. Eritilmiş tereyağı, yoğurt ve vanilyayı koyup yarım dakika daha çırpın.
  2. Ayrı bir kasede kuru malzemeleri karıştırıp eleyin.
  3. Sıvı karışıma ilave edip spatula yardımıyla yavaşça unu yedirin.
  4. Krema için tüm malzemeleri tencereye alın. Göz göz oluncaya kadar karıştırıp pişirin.
  5. Ilındıktan sonra üzerini streçle kapatıp buzdolabında dinlendirin.
  6. Tabanına yağlı kağıt koyduğunuz kelepçeli kalıbınıza (19 cm) hamuru döküp üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45 dakika kontrollü pişirin.
  7. Vişne kreması için tüm malzemeleri tencereye alın. Suyu yavaş yavaş ekleyin.
  8. Kıvam aldıkça çok koyulaşırsa ekleme yapın.
  9. Pişen keki 3 eşit parçaya bölün.
  10. Vişneli sosu blenderdan geçirin.
  11. Keki sütle ıslatın.
  12. Pasta kremasının bir kısmını sürün. Üzerine vişne kremasını da sürüp diğer tabanı da sütle ıslatıp koyun.
  13. Diğer katı da aynı şekilde hazırlayın. En üste kremayı tam ortaya yayın. Üzerine vişne kremasından koyun en üste vişneleri koyup üzerine çikolata rendesiyle süsleyin. Dolapta dinlendikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

KOZALAK PASTA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

7-8 dilim kek
1 kutu sıvı krema
1 paket çikolata (80 gram yada daha fazla ekleyebilirsiniz)
1 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı kakaolu mısır gevreği
ÜZERİ İÇİN;

1 yemek kaşığı pudra şekeri
Dilerseniz kek yerine bisküvi kullanabilirsiniz

KOZALAK PASTA TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Öncelikle keki robotla veya elimizle ufalayalım.
  2. Tavaya kremayı ekleyelim ısınınca çikolatayı ekleyip karıştıralım.
  3. Kekin üzerine kakaoyla beraber kremalı karışımı dökelim yoğuralım.
  4. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle armut şekli verelim.
  5. Mısır gevreklerini dik olacak şekilde üzerlerine batırarak süsleyelim. Dilerseniz üzerine pudra şekerini serpip servis edebilirsiniz.
  6. Afiyet olsun.

KAKAOLU KÜLAH PASTA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

KAKAOLU KREP İÇİN;
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1çay kaşığı kabartma tozu
KREM ŞANTİ İÇİN;
2 paket krem şanti
1su bardağı süt
ÜZERİ İÇİN;
8-9 adet çilek
2 tatlı kaşığı toz Antep fıstığı
1 yemek kaşığı pudra şekeri

KAKAOLU KÜLAH PASTA TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine şekeri ekleyerek mikserin orta ayarında köpürene dek çırpın.
  2. Üzerine sıvı yağı ve sütü ilave ederek karışana dek çırpmaya devam edin.
  3. Unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin. Mikserin düşük hızında, homojen kıvam alıncaya dek çırpın.
  4. Bir krep tavasını ocakta orta ateşte ısıtmaya başlayın. Küçük bir kepçeyle karışımı küçük yuvarlaklar halinde tavaya dökün. Üzerinde baloncuklar oluşmaya başlayıp, üst tarafı da piştikten sonra ocaktan alıp bir tabağa yerleştirin. Krepleri döndürmeyin, yalnızca tek tarafını pişirin.
  5. Pişen kreplerin iki ucunu birleştirerek külah şekli verin. İçlerini krem şanti ile doldurun.
  6. Külah pastanın açıkta kalan ucunu dilimlenmiş çilek ve toz Antep fıstığı ekleyerek süsleyin.
  7. Son olarak, üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun!
pasta tarifleri Yılbaşı pastası yılbaşı
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber