Yılbaşı kurabiyesi Gingerbread nasıl yapılır? Zencefilli kurabiye tarifi

Yılbaşı döneminin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Gingerbread kurabiyesi, özellikle Batı mutfağında yaygın bir şekilde tüketiliyor. Zencefilli kurabiye olarak da bilinen Gingerbread, özel baharatları ve karakteristik lezzetiyle sofralara keyif katıyor. İşte, bu eşsiz kurabiyenin lezzet dolu tarifi:

Malzemeler:

  • 300 gr un
  • 150 gr şeker
  • 100 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 1 tatlı kaşığı muskat
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

  1. Un, karbonat ve baharatları bir kâseye eleyin. Tereyağını ekleyin ve karışımı parmaklarınızla ekmek kırıntısı gibi olana kadar ovalayın.
  2. Şekeri ekleyin ve tahta kaşıkla iyice karıştırın.
  3. Ayrı bir kapta pekmez ve yumurtayı çırpın. Kuru karışımın olduğu kabın ortasına havuz açıp pekmezli yumurtalı karışımı buraya dökün. Yoğurun ve sert bir hamur elde edin.
  4. Tezgahı unlayıp yarım santimetre kalınlığında hamuru açın. Dilediğiniz kalıpla keserek şekil verin.
  5. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.

Afiyet olsun! Yılbaşı sofralarınızı bu nefis Gingerbread kurabiyeleri ile renklendirin.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber