Yılın kelimesi belli oldu! 2023'ün en çok kullanılan kelimesi ne?

Dünyaca ünlü sözlüklerden biri olan Merriam-Webster, 2023 yılının en çok kullanılan kelimesini açıkladı. Bu yılın kelimesi, "otantik" olarak belirlendi. Sözlük, 2023'te en çok aranan ve kullanılan kelimenin "otantik" olduğunu duyurdu.

Merriam-Webster'ın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, "otantik" kelimesinin popülerliği, yapay zeka gelişmeleri ve sosyal medya ile ilgili konuların artan ilgisiyle bağlantılı olarak yükseldi. Açıklamada, "otantik" kelimesinin yıl içindeki aranma oranlarında önemli bir artış gözlendiği ifade edildi.

Ayrıca, "gerçek" ile "sahte" arasındaki çizginin giderek bulanıklaşmasıyla birlikte, "otantik" kelimesinin popülerliğinin arttığı belirtildi. Bu bağlamda, bir diğer en çok aranan kelimenin de yapay zeka temelli teknoloji için kullanılan "deepfake" olduğu vurgulandı. "Deepfake" terimi, sahte videolar üreten yapay zeka tabanlı teknolojiyi ifade ediyor.

Geçmiş yıllarda da benzer bir uygulama olan "gaslighting" terimi, bir kişinin kendi gerçeklerini sorgulamasına neden olacak şekilde manipüle edilmesini tanımlamak için kullanılmış ve "2022'nin kelimesi" olarak seçilmişti. "Aşı" kelimesi ise bir önceki yıl, yani 2021'in kelimesi olarak belirlenmişti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber