YKS 5 Sınav Merkezi TERCİHİ: YKS Sınav Merkezi 5 Tane Zorunlu Mu? Sınav Merkezi Tercihi Nasıl Yapılır? YKS Sınav Merkezi Tercihi Neden 5 Tane?

Haziran ayında üniversite sınavına girecek olan öğrenciler için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları başladı. 1-26 Şubat tarihlerinde alınacak olan YKS sınav merkezi tercihi araştırmaları hızlandı. Milyonlarca öğrenci sınav merkezi tercihi 5 zorunlu mu araştırdı. Peki, YKS sınav merkezi tercihi neden 5 tane? İşte YKS sınav merkezi tercihi..

Lise eğitimleri ardından üniversiteye adım atacak olan milyonlarca öğrenci için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları başladı. Üniversite sınavına girecek olan öğrenciler merak ettiği YKS sınav merkezi araştırmalarını hızlandırdı. YKS sınav merkezi tercihi yaparken 5 seçenek belirlemenin zorunlu olup olmadığını merak eden öğrenciler sorgulama yaptı. Beklenen duyuru yapıldı. Öğrencilerin YKS sınav merkezi tercihi 5 tane zorunlu mu, YKS sınav merkezi tercihi neden 5 tane soruları yanıt buldu. Peki, sınav merkezi tercihi nedir? Sınav merkezi tercihi nasıl yapılır? İşte merak edilen yanıtlar..

YKS SINAV MERKEZİ TERCİHİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

2024 Haziran ayında yapılacak TYT, AYT ve YDT sınavlarına girecek olan öğrenciler sınav merkezi tercihi YKS başvurularına başladı. 1 Şubat Perşembe günü start alan YKS başvuruları 26 Şubat tarihinde son bulacak. Bu noktada YKS 5 sınav merkezi tercihi araştıran öğrencilerin seçim yapması gerekecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) adaylara kolaylık sağlamak adına daha fazla sınav merkezi tercih edebilmelerine olanak sağladı. YKS başvurularında öğrencilerden 5 tercih yapmaları istendi. YKS sınav merkezi tercihi 5 çıkaran ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi sayfasından başvurular yapılmaya başladı.

YKS SINAV MERKEZİ TERCİHİ 5 ZORUNLU MU?

YKS sınav merkezi tercihi yapan öğrenciler sınava hangi il, ilçe ve okulda gireceğini bu sayede belirleyebiliyor. Sınav merkezi tercihi 5 zorunlu mu merak eden öğrenciler için hemen belirtelim ki evet zorunlu. Sınav merkezi tercihi yapmak için https://ais.osym.gov.tr sayfasına girmeniz ya da ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından sınav merkezi tercihlerinizi güncellemeniz gerekiyor. Değişiklik yapmak isteyen adayların ÖSYM aday işlemleri sistemine girerek süre boyunca değişiklik yapma imkanı bulunuyor.

2024 YKS SINAV MERKEZİ TERCİHİ BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber