YKS EK PUANLI YERLEŞTİRME BÖLÜMLERİ 2024: YKS EK Puanlı Yerleştirme Nasıl Yapılır? YÖK ATLAS YKS Ek Yerleştirme Puanı

8-9 Haziran günleri tamamlanan YKS sınav sonuçları açıklandı. 16 Temmuz Salı günü erişime açılan YKS sınav sonuçları ardından sıralama ve puana göre bölüm araştırmaları başladı. Peki, YKS ek puanlı yerleştirme nedir? İşte YKS ek puanlı yerleştirme bölümleri..

Milyonlarca öğrencinin dört gözle beklediği YKS ek puan hesaplama robotu araştırıldı. Sınav sonuçlarının belli olmasıyla puan ve sıralamaya göre bölüm tercihi yapan adaylar bir yandan da ek puan hesabı yapmaya başladı. Öğrencinin aldığı ve okulun verdiği puanlara göre belirlenen ek puan ne işe yarar merak konusu oldu. Peki, YKS ek puanlı yerleştirme nedir? YKS ek puanlı yerleştirme bölümleri hangileri? İşte YÖK ATLAS YKS ek yerleştirme puanları..

YKS EK YERLEŞTİRME PUANI NEDİR?

YKS ek puan bir mesleğe yönelik program uygulayan lise mezunlarına veriliyor. Kendi alanları ile ilgili meslek yüksekokulları ile bazı lisans programlarına yerleştirme yapılırken ayrıca verilecek olan ek puan olarak biliniyor. YKS ek puanlar ağırlıklı ortaöğretim başarı puanının katsayılarla çarpılmasıyla elde ediliyor. YKS ek puan hesaplama için öğrencinin ağırlıklı ortaöğretim başarı puanının katsayılarla çarpılması gerekiyor.

4 YILLIK ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

2 YILLIK ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber