YKS EK TERCİH TARİHLERİ 2024: ÖSYM YKS 2. Tercihler Ne Zaman? YKS Ek Tercih Ne Zaman Yapılacak?

Milyonlarca üniversite adayının beklediği YKS tercih sonuçları belli oldu. 13 Ağustos Salı günü erişime açılan YKS yerleştirme sonuçlarında hiçbir bölüme yerleşemeyen öğrenciler için ek yerleştirme takvimi beklenmeye başladı. Peki, ÖSYM 2024 YKS ek tercih ne zaman? İşte yanıtı..

Bu yıl 8-9 Haziran günleri tamamlanan Yükseköğrenim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Puanını öğrenen adayların tercih maratonu 4 Ağustos Pazar günü sona erdi. 13 Ağustos Salı günü ÖSYM tarafından açıklanan YKS tercih sonuçları erişime açıldı. Hayalindeki üniversite veya bölüme yerleşemeyen öğrenciler için 2. tercih dönemi beklenmeye başladı. Arama motorlarında 2. tercihler ne zaman sorgusu yapan adaylar için süreç belli oldu. Peki, ÖSYM 2024 YKS ek tercih ne zaman? İşte YKS ikinci tercih tarihleri..

2024 YKS EK TERCİH NE ZAMAN?

ÖSYM YKS tercih sonuçlarına göre herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylar için 2. yerleştirme süreci başlayacak. YKS tercih sonuçları erişime açıldı ancak henüz ek yerleştirme süreci başlamadı. YÖK Başkanı Erol Özvar açıklamasında, "Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2024-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak" dedi. YKS 2. tercih süreci başladığında sizleri bilgilendireceğiz.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber