YKS İPTAL Mİ OLDU 2024 SON DAKİKA 2024 YKS İptal Olacak Mı? YKS Sınav Soruları İptal Mi? 2024 YKS TYT-AYT-YDT İptal Mi?

8-9 Haziran günleri tamamlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) soruları tartışma yarattı. 3 milyon öğrencinin kaderini belirleyen YKS sınav soruları çalındığı iddia edildi. Sınavdan çıkan öğrenciler YKS iptal olacak mi sorgusuna başladı. Peki, YKS iptal mi oldu 2024 son dakika? İşte yanıtı..

YKS iptal mi oldu 2024 son dakika araştırması yapan milyonlarca öğrenciye açıklama geldi. Bu yıl 8 Haziran Cumartesi ile 9 Haziran Pazar günleri 3 oturum halinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavı tamamlandı. 3 milyon adayın ter döktüğü YKS sınav soruları çalındı iddia edildi. Sınavdan çıkan öğrenciler YKS iptal edilecek mi sorgusu yaparken gözler ÖSYM çevrildi. Peki, YKS 2024 iptal mi? YKS iptal mi olacak? İşte merak edilenler..

2024 YKS İPTAL EDİLECEK Mİ?

2 günde 3 oturumda tamamlanan 2024 YKS sınavı için henüz iptal kararı verilmedi. Üniversite eğitimlerine adım atacak olan milyonlarca öğrencinin ter döktüğü YKS içi iptal kararı gelmedi. Her yıl büyük bir heyecanla beklenen YKS sınavında sorular oldukça tartışılıyor. Hem sosyal medyada hem de öğrenci platformlarında YKS sorularının iptal edilip edilmeyeceği tartışılıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) henüz resmi bir açıklama yapmadı.

YKS İPTAL Mİ OLDU 2024 SON DAKİKA

YKS 2024 iptal edilmedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testi ve Alan Yeterlilik Testi sorularının sızdırıldığına ilişkin bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında yer alan gerçeğe aykırı iddialar ve paylaşımlar hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" suçundan resen soruşturma başlatılmıştır" dedi. Geçtiğimiz yıllarda 2022, 2021 ve 2020 YKS üç oturumda yapıldı. 2019 yılında TYT Soru Kitapçığındaki matematik testinin 7. sorusu iptal edildi. Geçerli olan soruların puanlaması yapıldı ve sonuçlar açıklandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber