YKS PUAN VE SIRALAMA HESAPLAMA 2024: YKS Sıralama Nasıl Hesaplanır? 2024 YKS TYT-AYT-YDT Puan Hesaplama

YKS puan ve sıralama hesaplama hızlandı. 8-9 Haziran günlerinde üniversite sınavına girecek olan adaylar için puan hesaplama zamanı geldi. Adayların aldıkları YKS puanı ve sıralamalar üniversite tercihlerinde etkili olacak. Peki, YKS sıralama nasıl hesaplanır? TYT 30 net kaç puan? İşte YKS net hesaplama 2024 ekranı..

Milyonlarca öğrencinin dört gözle beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) geldi çattı. 8 Haziran Cumartesi ile 9 Haziran Pazar günleri 3 oturumda tamamlanacak olan YKS sınavına 3 milyondan fazla başvuru yapıldı. Hayallerindeki üniversitede okumak için ter dökecek olan öğrenciler YKS sıralama ve puan hesaplama nasıl yapılır sorusuna yanıt aradı. AYT-TYT ve YDT sorularını çözecek olan öğrenciler YKS net hesaplama 2024 araştırdı. Peki, TYT 30 net kaç puan? YKS sıralama nasıl hesaplanır? İşte YKS puan ve sıralama hesaplama 2024..

YKS PUAN VE SIRALAMA HESAPLAMA 2024

YKS puan ve sıralama hesaplama her teste verilen cevaplar ayrı ayrı değerlendirilecek. Testlerin standart puanları hesaplanırken adayın testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı bulunacak. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılacak.

-Türkçe, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Matematik testlerinden oluşan TYT her soru 5 puan. 40 net yapan aday 200 puan alıyor. TYT 1 net yaklaşık 3 puan getiriyor.

-Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Matematik ve Türk Dili ve Edebiyatı/Coğrafya-1, Felsefe Grubu (Edebiyat, Tarih, Coğrafya-2, Felsefe) testlerinden oluşan AYT her soru 5 puan.

2024 YKS SIRALAMA NASIL HESAPLANIR?

ÖSYM ya da yargı tarafından iptal edilen sorular değerlendirmeye alınmayacak. Geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanmasıyla puanlama yapılacak. TYT puan hesaplama standart puanlar Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olması gerek. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar A-TYT puanı hesaplanacak. A-TYT puanı kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek TYT puanı oluşturulacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber