YKS SINAV DUASI 2024: YKS Sınava Girmeden Önce Okunacak Dua! Sınavda Başarılı Olmak İçin Okunacak Dua Arapça Türkçe Okunuşu

Üniversite sınavına girecek öğrenciler için okunacak dua metinleri araştırılmaya başladı. 8-9 Haziran günleri yapılacak YKS öncesi hem öğrenciler hem de veliler sınava girerken okunacak duaları araştırdı. Yüce Allah'ın adını anıp ondan sınavın yardım isteyen öğrenciler için okunabilecek dua metni burada.

8 Haziran Cumartesi gününün gelişiyle öğrencilerin heyecanı başladı. Üniversite sınavında ter dökecek öğrenciler sınav duası YKS okuyarak manen rahatlamak istedi. Hem öğrenciler hem de veliler YKS sınavına girmeden önce okunacak dua sorgulaması yaptı. YKS sınavda başarılı olmak için okunacak dua sınava girmeye saatler kala merak konusu oldu. Emeklerinin karşılığını almak için sınavda ter dökecek olan öğrencilerin yanı sıra ebeveynleri de kolaylık için YKS sınav duası araştırdı. İşte YKS sınava girecek kişiye okunacak dua..

YKS SINAVA GİRMEDEN ÖNCE OKUNACAK DUA

Bismillahirrahmanirrahim

"Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâ na`büdü ve iyyâkenesta`în. İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ".

Sınavlarda başarılı olmak ve heyecanı yenmek için yukarıdaki dua, sınavdan önce sık sık okunması tavsiye edilmektedir.

YKS SINAVDA BAŞARILI OLMAK İÇİN OKUNACAK DUA

Kur'an-ı Kerim'in İsra Suresinin 80. Ayeti kerimesi sınavlarda başarılı olmak için okunacak ayetlerden birisidir.

"Vekul rabbi edhilnî mudhale sidkin veahricnî muhrace sidkin vec'al lî min ledunke sultânen nasîra(n)" ( İsra Suresi 80. ayet)

Türkçe meali: Şöyle dua et: "Rabbim! Benim gireceğim yere doğrulukla girmemi, çıkacağım yerden doğrulukla çıkmamı nasip eyle; yüce katında bana yardımcı bir güç, kuvvetli bir delil ver!"

"İnna fatahna leke fethan mubina" (Fetih Suresi 1. ayet)

Türkçe Meali: "Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih verdi

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber