YKS TERCİH KILAVUZU 2024 TIKLA İNCELE: ÖSYM YKS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak? 2024 YKS Tercih Nasıl Yapılır?

16 Temmuz Salı günü erişime açılan 2024 YKS sınav sonuçları ardından beklenen tercih süreci başladı. Milyonlarca öğrencinin kaderini belirleyecek üniversite tercihleri için start verildi. TYT-AYT-YDT sınavlarına giren öğrenciler puanlarına göre tercihlerini hazırlamaya başladı. Peki, YKS tercihleri ne zaman yapılacak? İşte tercih robotu YKS ekranı..

Üniversite hayalleri kuran milyonlarca öğrencinin beklediği an geldi. 8 Temmuz ile 9 Temmuz günleri tamamlanan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı tamamlandı. 3 milyondan fazla adayın ter döktüğü 2024 YKS sınav sonuçlarını öğrenen adaylar için tercih hazırlıkları başladı. Arama motorlarında tercih robotu YKS sorgusu yapan öğrencilere tercihleri için ÖSYM duyurusu yapıldı. Peki, YKS tercihleri ne zaman yapılacak? İşte beklenen YKS tercih sihirbazı...

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

16 Temmuz Salı günü açıklanan YKS sınav sonuçları ardından tercih süreci başladı. Eylül ayında başlayacak 2024-2025 eğitim öğretim dönemi öncesi YKS sonuçlarına göre tercih yapan adayların üniversite yerleştirme işlemleri tamamlanacak. YKS sonuçlarının erişime açılmasının ardından üniversite adayları için hummalı süreç başlayacak. Ancak henüz YKS tercihleri ile ilgili resmi tarih açıklanmadı. ÖSYM AİS aracılığıyla yapılacak olan YKS tercih tarihi açıklandığında sizlerle paylaşacağız.

ÖSYM YKS TERCİH NASIL YAPILIR?

ÖSYM 2024 YKS tercih kılavuzu yayınlandıktan sonra adaylar puanlarına göre üniversite sıralama işlemlerine başlayacak. ÖSYM tarafından açıklanacak olan YKS tercih kılavuzu üniversitelerin taban puanları, başarı sıralamaları, kontenjanları ve tercih tarihleri gibi önemli bilgiler yer alacak. 2024 YKS tercihleri ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden elektronik ortamda yapılacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber