YKS TERCİH SONUÇLARI nereden sorgulanır? Ne zaman açıklanacak? YKS tercih yerleştirme sonuç tarihi belli oldu mu?

YKS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş. 2024 Üniversite tercih işlemlerinin sona ermesinin ardından adayların gözü ÖSYM'den gelecek açıklamada. Tercih ettiği üniversitelerden birine yerleşip yerleşmediğini merak eden adaylar YKS tercih sonuçları sorgulaması yapıyor. Peki, YKS yerleştirme sonuçları nereden öğrenilir? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM, YKS tercih sonuçları ile ilgili tarihi belirledi mi?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecektir. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. 2024 YKS tercih sonuçları için ÖSYM'den resmi açıklama henüz gelmedi. Üniversite kayıtlarının başlayacağı 19 Ağustos tarihinden önce YKS tercih sonuçlarının ilan edilmesi bekleniyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos’ta yapacak, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos’ta alınacak. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek. Genel yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber