YKS TERCİH SONUCU SORGULAMA EKRANI: ÖSYM Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman 2024 YKS? YKS Tercih Sonucu Ne Zaman?

Milyonlarca öğrencinin iple çektiği Yükseköğrenim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları için geri sayım başladı. Tercihlerini sıralayan üniversite adayları hangi okulu ve bölümü kazandıklarını merak etmeye başladı. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte YKS tercih sonucu sorgulama ekranı..

4 Ağustos Pazar günü sona eren Yükseköğrenim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süreci tamamlandı. Üniversite tercihlerini sıralayan adaylar sonuç ekranına odaklandı. İyi bir üniversitede eğitim almak isteyen öğrenciler YKS puanı ve başarı sıralamasına odaklandı. Tüm gözler ÖSYM sonuç açıklama sayfasına çevrildi. Peki, YKS yerleştirme sonuçları açıklandı mı? Yerleştirme sonuçları ne zaman 2024 YKS? İşte YKS tercih sonucu sorgulama ekranı..

YKS TERCİH SONUCU SORGULAMA

YKS tercih sonucu sorgulama adaylar yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecek. Adaylara ek olarak Yerleştirme Sonuç Belgesi gönderilmeyecek. YKS tercih sonucunuzu öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayarak ÖSYM sayfasına girebilirsiniz.

YKS TERCİH SONUCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuçları açıklama tarihi henüz belli olmadı. Üniversite kayıt süreci 19 Ağustos Pazartesi günü başlayacağı için YKS tercih sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl YKS tercih sonuçları 19 Ağustos 2024 tarihinde açıklanırken üniversite kayıtları ise 28 Ağustos günü başladı. Geçtiğimiz yıla oranla 2024 YKS tercih sonuçlarının da 14 Ağustos tarihine kadar açıklanacağı düşünülüyor. YKS tercih açıklama tarihi belli olduğunda sizleri bilgilendireceğiz.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber