YKS TERCİHLERİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR Mİ? YKS Tercihleri Onaylandıktan Sonra Değiştirilir Mi? ÖSYM YKS Tercihleri Kaç Kez Değiştirilir?

1 milyon 58 bin 345 kontenjanın bulunduğu üniversiteler için tercih maratonu başladı. 25 Temmuz Perşembe günü start alan YKS tercih sürecinde değişiklik yapılıp yapılmayacağı merak edildi. Peki, YKS tercihleri onaylandıktan sonra değiştirilir mi? İşte yanıtı..

8-9 Haziran günleri tamamlanan Yükseköğrenim Kurumları Sınavı (YKS) 2024 sonuçları ardından tercih süreci başladı. Milyonlarca adayın tercih yapacağı YKS tercih tarihleri 25 Temmuz – 2 Ağustos olarak açıklandı. 25 Temmuz Perşembe günü tercihlerini sıralayan öğrenciler herhangi bir değişiklik yapıp yapamayacağını sorguladı. Peki, YKS tercihleri onaylandıktan sonra değiştirilir mi? Tercih güncelleme nasıl yapılır? İşte merak edilenler..

YKS TERCİHLERİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR Mİ?

ÖSYM YKS tercihleri değiştirilebilir mi adaylar tercih bildirim işlemini tamamlayıp kaydettikten sonra tercih süresi içerisinde güncelleme yapabilir. ais.osym.gov.tr adresi üzerinden YKS tercihlerini sıralayan öğrenciler gerektiği durumlarda sıralamalarını değiştirebilir. YKS tercih son gün olan 2 Ağustos Cuma günü sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabiliyor. Tercih süresi bittikten sonra tercihlerde değişiklik yapılamıyor.

YKS TERCİHLERİ KAÇ KEZ DEĞİŞTİRİLİR?

2024 YKS tercihleri 25 Temmuz Perşembe ile 2 Ağustos Cuma günü arasında yapılacak. YKS tercih sistemi ÖSYM tarafından belirlenen YKS tercih süresi dikkate alınarak yapılacak. YKS tercih tarihleri aralığında tercih listesini düzenlemek isteyen adaylar 2 Ağustos Cuma gününe kadar tercih listelerinde istedikleri sayıda güncelleme yapabilir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber