YKS'YE GİRERKEN YANIMIZDA BULUNMASI GEREKENLER 2024: YKS İçin Ne Gerekli? YKS Giriş Belgesi Renkli Olmak Zorunda MI?

Üniversite sınavına girecek olan öğrenciler araştırmaları hızlandırdı. 8-9 Haziran günleri yapılacak olan YKS öncesi sınav salonuna götürülmesi gerekenler araştırıldı. Peki, YKS giriş belgesi renkli olmak zorunda mı? YKS için ne gerekli? İşte YKS'ye girerken yanımızda bulunması gerekenler 2024..

YKS'ye girerken yanımızda bulunması gerekenler 2024 sorgusu yapan adaylar geri sayıma geçti. 8-9 Haziran tarihlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) girecek olan öğrenciler sınav anında yanında olması gereken eşyaları araştırdı. Üniversite hayali kuran 3 milyondan fazla öğrencinin ter dökeceği YKS için ne gerekli sizler için araştırdık. Peki, YKS giriş belgesi renkli olmak zorunda mı? İşte merak edilenler..

YKS'YE GİRERKEN YANIMIZDA BULUNMASI GEREKENLER 2024

-Sınav giriş belgesi

-TC. Kimlik kartı ve geçerlilik süresi dolmamış pasaport

*** Sürücü belgesi ya da mesleki kimlik kartları YKS sınavında TC kimlik yerine geçmiyor!

YKS GİRİŞ BELGESİ RENKLİ OLMAK ZORUNDA MI?

Bu yıl 8 Haziran Cumartesi ile 9 Haziran Pazar tarihleri arasında yapılacak olan YKS 3 milyondan fazla aday girecek. Adayların sınav salonlarına alınabilmesi için sınav giriş belgeleri yanında olma zorunluluğu var. TC kimlik kartı ve sınav giriş belgesiyle birlikte sınava gireceği salona giden öğrenciler üniversite sınavına girebilecek. Sınav giriş belgesinin siyah beyaz olması ya da renkli olması zorunlu değil. Öğrencinin fotoğrafıyla gerçek halinin eşit olması yeterli oluyor. YKS kılavuzunda, "Adaylar İnternet'ten edinecekleri bu belgelerin renkli ya da siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır" ifadesi bulunuyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber