Zamlı emekli aylığı hesaplara ne zaman yatacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beklenen refah payı zammı oranı açıklandı. Ekonomistlere göre, milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi, Ocak ayı içinde maaşlarına yansıtılacak yeni zamlı maaşlarını beklerken, zam oranının yüzde 37.57 olduğu belirtildi. Bu, memurların aldığı yüzde 49.25'lik zam oranından daha düşük bir artışı ifade ediyor.

Milyonlarca emekli, aradaki yüzde 11.68'lik farkın kapatılmasını umarken, ekonomi yönetimi ise Merkez Bankası'nın öngörülerine vurgu yaptı. Bu doğrultuda, kulislere göre ek zam oranının yüzde 8 civarında olabileceği konuşuluyor.

Tahminlere göre, enflasyonun Haziran ayında yüzde 24'e kadar gerileyeceği düşünülmekte. Bu durumda SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24, memurlar ise yüzde 18.6 oranında zam alacak. Bu hesaplamaya göre, memurlarla SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasında yüzde 5.4'lük bir fark oluşması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak olan raporda, emekli maaşlarındaki bu farkın düşünülmesi ve ek zam oranının yüzde 8 seviyesinde belirlenmesi bekleniyor. Ayrıca, en düşük emekli maaşı için de kök maaş düzenlemelerinin yapılması öngörülüyor. Kararlar, Kabine toplantısında ele alınıp Cumhurbaşkanı'na sunulacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber