3 kilogram biber 1 milyon TL'ye satıldı!

Bilecik'in Çukurören köyünde "Çukurören Biberi Festivali" gerçekleştirildi. Düzenlenen festivalde 3 kilogram biber 1 milyon TL'ye satıldı.

Bilecik'te 3 kilogram biber 1 milyon TL'ye satıldı!

Valilik, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasınca (Bilecik TSO), köyün 4 sene önce Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen acı kırmızı biberinin tanıtımını yapmak amacıyla düzenlenen organizasyonda "Biber Dizme" ve "En İyi Biber Yarışması" yapıldı, yöresel müzik dinletisi gerçekleştirildi.

3 KİLOLUK ACI BİBER

"En İyi Biber Yarışması"nda birinci seçilen 3 kilogramlık acı kırmızı biber, yaklaşık yarım saat süren açık artırma sonucunda iş insanı Ercan Öztürk tarafından 1 milyon liraya satın alındı. Bilecik Valisi Şefik Aygöl, açılışta yaptığı konuşmada, Çukurören biberinin yalnızca bu köyde yetiştirildiğini dile getirdi.

150 YILLIK TOHUM

Ürün hakkında açıklama yapan Aygöl, "Yaklaşık 150 yıllık ata tohumuyla üretilen, klasik usullerle kurutulan bu lezzeti vatandaşlarımıza ulaştıran tüm çiftçilerimize şükranlarımı arz ediyorum. Bu şehirde 82 tarım ürünü yetiştiriliyor. Bu kadar çeşitlilikle muhtemelen Türkiye'de en fazla tarım ürünü yetişen şehir konumundayız. Topraklarımızın yüzde 51'i sulanıyor. Bu oranla da Türkiye'de birinci konumdayız. Öbür tarafta Rabb'imin bizlere bahşettiği 4 iklimi birlikte yaşama fırsatıyla burada gerçekten bir tarım çeşitliliği yaşıyoruz" dedi.

Şefik Aygöl Bilecik Çukurören Biberi Festivali
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber