Başiskele’de ağaçlara sonbahar bakımı yapılıyor!

Başiskele’de doğaya saygılı çalışmaları her mevsim sürdüren Başiskele Belediyesi, ilçe genelindeki ağaçların mevsimlik bakım ve budama işlemlerini gerçekleştirerek ağaçların sağlıkla büyümelerine katkı sunuyor.

Başiskele Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde cadde ve sokaklarda, kalıcı konutlarda, park, bahçe ve yeşil alanlarda bulunan ağaçların budama ve bakım işlemlerini sonbahar aylarında da sürdürüyor.

TEHLİKE ARZ EDEN AĞAÇ DALLARI KESİLİYOR

Belediye ekiplerince yürütülen budama çalışmalarıyla ilçe genelindeki ağaçlar budanıyor. Güvenlik tedbirleri alınarak yapılan budama işlemlerinde ağaçların kuruyan üst dallarına ulaşmak için sepetli hizmet araçları da kullanılıyor. Budama işlemleri, ağaçların düzenli gelişimini sağlamak, rüzgâr ve fırtınalı havalarda yaya ve araç trafiğinin olumsuz etkilenmesini önlemek, ağaçlara istenilen formu vermek, çiçeklenme miktarını ve kalitesini arttırmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

KENTE ESTETİK GÖRÜNÜM KAZANDIRILIYOR

Park ve bahçelerde bulunan ağaçların formlanması işlemlerini de yapan ekipler, kente estetik bir görünüm de kazandırıyor. Kentin dört bir köşesinde hummalı bir şekilde çalışan tırpancılar ise yol kenarlarındaki ve kaldırımlardaki yabani otları temizliyor.

Başiskele Belediyesi Park ve bahçeler sonbahar
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber