Bilmeden Domuz Eti Yedim Ne Yapmalıyım?

Ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf domuz eti tespiti ardından vatandaşlar farkında olmadan domuz eti yediği durumda ne olacağını sorguladı. Peki, domuz eti neden haram? Bilmeden domuz eti yemek günah mıdır? İşte yanıtı..

Bilmeden Domuz Eti Yedim Ne Yapmalıyım?

Milyonlarca vatandaşın uğrak noktası olan köfte zinciri Köfteci Yusuf domuz eti gelişmeleri takibe alındı. Kur'an-ı Kerim öğretilerinde haram kabul edilen domuz eti yenildiği durumda ne olacağı merak konusu oldu. Peki, domuz eti neden haram? Bilmeden domuz eti yedim ne yapmalıyım? İşte merak edilenler..

BİLMEDEN DOMUZ ETİ YEDİM NE YAPMALIYIM?

Kur'an-ı Kerim'de açık bir şekilde domuz eti yemenin haram olduğu bildirildi. İslam dininde haram olan bir yiyeceği bile isteye tüketmek büyük günah olarak kabul ediliyor. Bir kişi bilmeden domuz eti yerse İslam alimleri kişinin bilerek günaha girmediğini söyler. Farkında olmadan domuz eti yiyen Müslümanın doğrudan günah işlemediği söylenir. Bilmeden domuz eti yiyen kişinin İslam dinine göre tövbe etmesi gerekir.

DOMUZ ETİ NEDEN HARAM?

İslam dinine göre maddi veya manevi yönden zararlı olan şeyler yasaklıdır. Domuz etinin insanın beden ve ruh sağlığının korunması amacına matuf olarak haram kılındığı biliniyor. Kur'an-ı Kerim'de, "Ey insanlar! Yeryüzünde bulunan helal ve temiz olan şeylerden yiyin ve şeytanın işlerini/adımlarını takip etmeyin… Ey iman edenler! Gerçekten sadece Allah'a kulluk ediyorsanız size verdiğimiz temiz [ve helal] rızıklardan yiyin için ve Allah'a şükredin" buyurmuştur.

Domuz eti
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber