Gelinim Mutfakta Mardin Usulü Kitel Tarifi: Kitel (İçli Köfte) Nasıl Yapılır?
Yeni hafta maratonuna başlanan Gelinim Mutfakta yarışında bugünün yemeği belli oldu. Günün en güzel Mardin Usulü Kitel tabağını hazırlayan gelinin çeyrek altını alacağı Gelinim Mutfakta'da günün tarifi mercek altına alındı. Peki, Mardin Usulü Kitel nasıl yapılır? İşte içli köfte olarak bilinen Mardin Usulü Kitel tarifinin püf noktaları..
Gelinim Mutfakta Mardin Usulü Kitel Tarifi: Kitel (İçli Köfte) Nasıl Yapılır?
25 Eylül Pazartesi günü televizyon başına geçen izleyicilerin gözdesi Gelinim Mutfakta başladı. Haftanın 5 günü yeni bölümüyle ekrana gelen Gelinim Mutfakta maratonunda yeni hafta macerası start aldı. 25 Eylül Pazartesi günü en güzel tabağı hazırlayıp çeyrek altını yakasına takacak gelinin ödevi Mardin Usulü Kitel oldu. Peki, güneydoğunun en leziz mutfağı Mardin'e özel kitel nasıl yapılır? İşte merak edilen Mardin Usulü Kitel tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA MARDİN USULÜ KİTEL TARİFİ
Mardin, Türkiye'nin tarihi ve kültürel olarak zengin şehirlerinden biridir. Bu bölgenin mutfak kültürü de oldukça özgündür. Kitel Mardin'e ait içli köfte olarak bilinir.
Malzemeler:
Dış malzemesi;
1 kilo köftelik ince bulgur
Yarım kilo irmik
Islatmak için yeteri miktarda su
Tuz
İç malzemesi;
8 tane soğan
1 kilogram yağlı kıyma
2 kaşık margarin
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber, yenibahar, kimyon, pul biber
Yapılışı:
Yoğurduğumuz kaba bulguru irmiği alın tuzu ekleyip su ile ıslatın.
Bir saat kadar dinlensin. Azar azar su ilavesiyle yoğurmaya başlayın. Suyu birden boşaltmayın. Yumuşak bir hamuru açamazsınız.
Açılacak kıvama gelen hamurdan bir parça ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayın.
İşaret parmağınızla ortasına bastırarak, açabildiğiniz kadar açın.
İçine yeteri kadar hazırladığınız harcı koyun. Ağız kısmını düz bir şekilde yassılaştırarak kapatın muska şeklini alıyor. Kaynayan tuzlu suya köfteleri atıp 10 dakika haşlayın. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.