Giresun Sendromu Belirtileri: Giresun Sendromu Tedavisi Var Mı? Giresun Sendromu Ölümcül Mü?

Dünyada ilk kez görülen Giresun sendromu Tıp literatürüne girdi. Tedavi edilmezse ciddi sorunlara yol açan Giresun sendromu belirtileri merak konusu oldu. Peki, Giresun sendromu nedir? İşte yanıtı..

Giresun Sendromu Tedavisi Var Mı?

Tüm Dünyayı ayağa kaldıran Giresun sendromu araştırmaları hızlandı. Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden hasta Tıp literatürüne adını yazdırdı. Siroz gelişmesine neden olan Giresun sendromu vücutta yarattığı hasar merak konusu oldu. Dünyada ilk kez görülen hastalığın tedavisi olup olmadığı sorgulandı. Peki, Giresun sendromu nedir? Giresun sendromu tedavisi var mı? İşte merak edilenler ve Giresun sendromu belirtileri..

GİRESUN SENDROMU NEDİR?

Giresun Sendromu dünyada ilk kez Türkiye'nin Giresun ilinde tespit edilen nadir hastalıktır. Sendromda hastanın tüm organları ters bir şekilde yerleşir. Yani ayna görüntüsü gibi organlar ters pozisyona gelir. Beraberinde kalp yetmezliği ve siroz gibi ciddi hastalıkları da tetikler.

GİRESUN SENDROMU BELİRTİLERİ

- Nefes darlığı

- Karında sıvı birikimi

- Genel halsizlik hali

GİRESUN SENDROMU TEDAVİSİ VAR MI?

Giresun Sendromu tedavi edilmezse siroz ve kalp yetmezliği gibi sorunlar meydana getirebiliyor. Dr. Gökhan Aydın, "En önemli bulgularda nefes darlığı, karında sıvı, toplanması ve halsizlik şikayeti. Tüm organlarının yerinin değiştiği ve bizim de görmediğimiz bir vaka olduğu için literati de tanıyoruz. Benzer bir vaka olmadığını gördük" dedi.

Hastalık Giresun Sendromu Tedavi
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber