Kadın muhtarların teleferik gezisi! ‘Herkese tavsiye ederim’

Kocaeli’de kadın muhtarlar için bir teleferik gezisi düzenlendi. Teleferiğe binen muhtarlar, aynı anda İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü’nü gözlemleme fırsatı buldular.

Kocaeli Haber- Kadın muhtarların teleferik keyfi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonu ile bir araya gelen kadın muhtarlar, kentin 50 yıllık hayali olan Kartepe teleferiğiyle Derbent’ten Kuzuyayla’ya uzanan eşsiz bir yolculuk gerçekleştirdiler. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği etkinlikte muhtarlar, teleferikle zirveye çıkarak Kartepe'nin doğal güzelliklerini görme şansı elde etti. Teleferik gezisinin ardından Kuzuyayla Tabiat Parkı’nda dinlenme fırsatı bulan kadın muhtarlar, keyifli bir gün geçirdi.

‘50 YILLIK HAYALİM GERÇEKLEŞTİRLDİ’
Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, 35 yıldır bu alanda faaliyet gösterdiğini belirterek, Kocaeli'nin 50 yıllık hayalinin nihayet gerçekleştiğini dile getirdi. Saral, "50 yıllık özlemi gerçekleştiren Tahir Büyükakın başkanımıza teşekkür ederiz. Gerçekten harika bir hizmet. Teleferik, İstanbul ve çevre illerden Kartepe’ye gelmek isteyenler için mükemmel bir alternatif sundu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" dedi.

‘HARİKA BİR DENEYİM OLDU’
İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı ve İzmit Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Sevgi Koyun, bu projeyi hayata geçirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a şükranlarını sundu. Koyun, "Bize böyle bir fırsat sundukları için minnettarız. Herkesin teleferiğe binip bu güzellikleri görmesini isterim. Aşağıdan yeşilliği görmek güzel ama yukarıdan çok daha etkileyici. Gerçekten harika bir deneyim oldu" ifadelerini kullandı.

‘HERKESE TAVSİYE EDERİM’
İzmit Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Zuhal Tırka, yüksekten korktuğu için ilk başta teleferiğe binmekte zorlandığını belirtti. Tırka, "Korkumu yenip teleferiğe bindim ve hoşuma gitti. Manzara gerçekten muhteşem. Yeşil alan ve göl manzarası nefes kesici. Herkese binmelerini tavsiye ederim" dedi.

Sapanca Gölü İzmit Körfezi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber