Kocaeli Büyükkşehir Belediyesi’nden Hayatın İçindeyim projesi son hız devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, "Hayatın İçindeyim" projesi kapsamında, emekli bireylerin aktif bir yaşam sürmelerine destek olacak çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Kocaeli Haber- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden 65 yaş üstü koro

65 yaşını doldurmuş vatandaşlar için müzikle sosyal hayata katılma fırsatı sunuluyor. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği repertuvarlarından oluşan eğitimlerle, bu vatandaşlar bir koro oluşturup her hafta bir araya geliyor.

ŞARKILARLA YENİ ARKADAŞLIKLAR

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bu proje kapsamında, Mimar Sinan KO-MEK kurs merkezinde haftada bir gün Aysel Demircan’ın şefliğinde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği dersleri veriliyor. Bu etkinlik sayesinde, yaş almış bireyler hem şarkılar söylüyor hem de yeni arkadaşlıklar kuruyor.

153 ÇAĞRI MERKEZİ YA DA WEB SİTESİ

Koro, müzik öğretmeninin rehberliğinde bir araya gelerek unutulmaz şarkılar seslendiriyor. Katılımcıların, şarkılarla eski anılarını tazeleyip neşe dolu anlar yaşadıkları görülüyor. Koro ekibine katılmak isteyenler 153 Çağrı Merkezi'ni arayarak ya da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin web sitesi üzerinden kayıt yaptırabilirler.

EĞLENCELİ ANLAR

20 yıldır koro şefliği yapan Aysel Demircan, projede yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ediyor. Bu tür projelerin, emekli bireylerin sosyalleşmesine ve yaşam enerjilerini korumalarına büyük katkı sağladığını belirten Demircan, koro çalışmalarının yıl sonunda bir konserle taçlandırılacağını söylüyor. Demircan, müzikle hem kültürü yaşattıklarını hem de eğlenceli anlar geçirdiklerini dile getiriyor.

KATILIMCILAR MEMNUN

Katılımcılardan Hafize Akar, İzmit'te ilk kez 65 yaş üstü bir koro kurulduğunu belirterek, bu sosyal etkinliğin içinde yer almaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ediyor. Mustafa Arslan ise hem yeni arkadaşlar edindiğini hem de müziğin kendisini hayata bağladığını söyleyerek, koroya devam etme isteğini dile getiriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Aysel Demircan KO-MEK
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber