Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Hoş geldin bebek’ kampanyası

Kocaeli'de ikamet eden aileler, yeni doğan bebeklerine yönelik hediye paketleriyle desteklenmeye devam ediyor.

Kocaeli Haber- Büyükşehirden hoş geldin bebek kampanyası

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bebeklerin sağlıklı gelişimini daha anne karnındayken güvence altına almak amacıyla başlattığı “Hoş Geldin Bebek” projesiyle, şehirde dünyaya gelen bebeklere özel hazırlanmış hediye paketleri veriyor. Hemşireler aynı zamanda özenle hazırlanan hediyeleri ailelere teslim ederek, annelere emzirme ve bebek bakımı konusunda eğitimler veriyor. Ayrıca, doğum sonrası talep eden annelere 41 Süt Kartı sunuluyor, böylece süt ihtiyaçlarını düzenli karşılamaları sağlanıyor.

ORGANİK VE SAĞLIĞA UYGUN ÜRÜNLER

Anne ve bebek sağlığına yönelik kapsamlı bir hizmet sunmak amacıyla hayata geçirilen “Hoş Geldin Bebek” projesi kapsamında, hamileliğin 28. haftasını dolduran tüm anne adaylarına ve 0-3 aylık bebeği olan tüm annelere bebek bakım eğitimi ve hediye çantaları veriliyor. Sağlık Bakanlığı onaylı organik ürünlerin bulunduğu “Hoş Geldin Bebek” çantasında, bebeklerin ihtiyaçlarına yönelik 14 farklı ürün yer alıyor. Çantada sırt çantası, bebek şampuanı, pişik kremi, göğüs ucu kremi, ıslak havlu, bebek bezi gibi birçok organik ürün bulunuyor. Bu ürünlerin bebek sağlığına uygun doğal kokularıyla birlikte annelere teslim ediliyor.

HASTANE ÇIKIŞ PAKETİ

Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğünden destek alan annelere ayrıca doğum öncesi “Hastane Çıkış Paketi” de veriliyor. Bu paketin içerisinde hastane çıkış kıyafetleri, müslin bebek battaniyesi, emzirme önlüğü, ağız bezi, uyku arkadaşı gibi ürünler bulunuyor. İlgili talepler 153 numaralı hat üzerinden alınabiliyor.

DOĞUM SONRASI SÜT KARTI DESTEĞİ

2005 yılından bu yana, Kocaelili anne adaylarının hamilelik ve emzirme dönemlerinde yeterli beslenmelerini sağlamak amacıyla “41 Süt Kart” uygulaması devrede. Aile Sağlığı Merkezlerinde kaydı yapılan anne adaylarına doğum öncesi ve sonrası 3’er aylık süt desteği sağlanıyor. Bu süt desteği, anlaşmalı marketlerden temin edilebiliyor.

"BEBEĞİM VE BENİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ İÇİN TEŞEKKÜRLER"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hemşireleri, uzun yol tır şoförü olarak çalışan ve 32 haftalık hamile olan Bahar Ayzit’i evinde ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Tahir Büyükakın’ın selamları ve aile için yazdığı mektup iletildi. Bahar Ayzit, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bu ince düşünce için teşekkür ediyorum. Her şeyin özenle hazırlandığını görmek beni mutlu etti. Özellikle organik ürünlerin tercih edilmesi beni çok sevindirdi. Hemşire hanım sayesinde, süt sağma ve saklama tekniklerini öğrendim. Ayrıca emzik kullanımı ve ek gıdaya geçmeden önce bebeğin anne sütünden başka bir şeye ihtiyaç duymadığını öğrendim. Bu eğitimin bana kattıkları için çok memnunum" şeklinde konuştu.

Bahar Ayzit Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tahir Büyükakın
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber