Sanatseverler buluşuyor! Cumhuriyet ve Biz-8” Disiplinlerarası Karma Sergisi kapılarını açtı

Cumhuriyetimizin 101. yılı dolayısıyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından düzenlenen “Cumhuriyet ve Biz-8” Disiplinlerarası Karma Sergisi, İzmit Belediyesi Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

ÇYDD Kocaeli Şubesi’nin düzenlediği serginin açılışına ÇYDD Kocaeli Şubesi Başkanı Meral Dönmez, ÇYDD Sanat Birimi Sorumlusu Nimet Tekin, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Muhammet Ertürk, Meclis Üyeleri Erdem Arcan, Vildan Bacıoğlu Taşkan, Ayşe Fatmagül Terzi ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Küratörlüğünü Abdullah Torun’un üstlendiği sergi, 2 Kasım Cumartesi gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

''BU ONURLU MÜCADELENİN BİR PARÇASIYIZ''

Açılışta konuşan Erdem Arcan, “ÇYDD; çocuklar, kadınlar, gençler ve sanatçılar için önemli bir misyon taşıyor. Cumhuriyet’in yol göstericiliğini ülkenin her köşesine taşıyan ÇYDD, büyük bir hizmet yapmaktadır. Derneğin kurucusu Türkan Saylan’ı saygıyla anıyoruz. Bizler Cumhuriyet’e ve Mustafa Kemal Atatürk’e bir söz verdik: Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatacağız. Kurtuluş Savaşı’yla başlayan bu onurlu mücadelenin bir parçasıyız,” dedi.

SANATÇILARA VE HÜRRİYET'E TEŞEKKÜR

Cumhuriyetimizin 101. yılını kutlamak için bir araya geldiklerini belirten Arcan, “ÇYDD Kocaeli Şubesi’nin gelenekselleşen bu sergisine ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’in sevgi ve selamlarını iletiyorum. Serginin hayata geçmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, tüm sanatçıları gönülden kutluyoruz,” ifadelerini kullandı.

MERAL DÖNMEZ AÇIKLAMA YAPTI

ÇYDD Kocaeli Şubesi Başkanı Meral Dönmez ise, “29 Ekim bizim için çok kıymetli. Sanatçılarımız eserleriyle Cumhuriyet’e olan bağlılıklarını ifade ediyor. 29 Ekim, bir ülkenin küllerinden doğuşunun simgesidir ve çağdaşlaşma yolunda ilk adımdır. 1989’da kurulan derneğimiz, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalarak haklarımızı korumak ve çağdaş bir toplum hedefine ulaşmak için çaba göstermektedir. Bu eşsiz Cumhuriyet’i bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz,” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet ve Biz-8 Meral Dönmez Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber