Temu güvenilir mi? Temu'dan alışveriş yapılır mı? İşte deneyimlerim..

Geçenlerde sosyal medyada gezinirken arkadaşlarımın sıkça bahsettiği bir siteyle karşılaştım: Temu. Fiyatlar o kadar uygundu ki, başta biraz tereddüt etmedim değil. Ancak Twitter’da, Instagram’da herkesin bu siteden alışveriş yaptığına dair yorumları görünce merak galip geldi ve ben de bir şans vermeye karar verdim.

Yaklaşık 1600 TL’lik bir alışveriş yaptım.

Seçtiğim ürünler arasında elektronik aletler, ev eşyaları ve bazı kişisel bakım ürünleri vardı. Sipariş verirken biraz endişeliydim, çünkü daha önce bu kadar uygun fiyatlarla alışveriş yap(a)mamıştım ve ürünlerin kalitesi konusunda tereddütlerim vardı.

Beklemeye başladım.

Günler geçtikçe endişem biraz daha arttı.

Ya siparişlerim gelmezse?

Ya ürünler beklediğim gibi çıkmazsa? Fakat 16 gün sonra, kapım çaldı ve Hepsijet kargomu getirdi. Bütün siparişlerim eksiksiz bir şekilde elime ulaştı. Kutuları tek tek açtım ve ürünleri inceledim. Kalite konusunda hiçbir problem yaşamadım, her şey tam da beklentilerimi karşıladı.

İşin güzel tarafı, bir ürün eksik geldiğinde ortaya çıktı. Hemen müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim.

Beklentim, belki ufak bir özür ya da eksik ürünün iadesiydi.

Ama ne oldu dersiniz?

Eksik gelen ürünün bedelinin 2 katı kadar kupon tanımlayıp, iade yapabileceklerini söylediler. Böyle bir müşteri hizmetiyle karşılaşmak gerçekten hoş bir sürpriz oldu. Türkiye’de bu tür bir hizmet almak oldukça nadirdir.

Ve işin en ilginç kısmı, Türkiye’de 1300 TL’ye satılan bir masaj aletini Temu’dan sadece 360 TL’ye almış olmam. Aynı ürünü daha önce yerel mağazalarda görmüştüm ve fiyatı oldukça yüksekti.

Bu noktada şunu demeden edemiyorum:

Ya biz resmen kazıklanıyoruz ya da firmalar bize masaj yapmaya bayılıyor!

Sosyal medyada herkesin Temu’dan alışveriş yaptığını görünce, ben de bu trendin bir parçası oldum. Arkadaşlarım da bu siteyi denedi ve benzer olumlu deneyimler yaşadılar.

Görünüşe göre, Temu sadece benim değil, birçok kişinin favorisi olmuş durumda.

Burada dikkate almanız gereken bir nokta da var: 150 Euro sınırı. Temu’dan yapacağınız alışverişlerde bu limite dikkat etmelisiniz. 150 Euro’yu aşan ürünler gümrük vergisine tabi oluyor ve ekstra vergi ödemeniz gerekiyor. Bu nedenle, alışveriş yaparken bu detayı göz önünde bulundurmakta fayda var.

Fiyatları görünce kendime “Türkiye’de bizi neden kazıklıyorlar?” diye sormadan edemedim. Aynı ürünleri çok daha uygun fiyatlarla almak mümkünken, neden bu kadar yüksek fiyatlarla karşılaşıyoruz?

Eğer siz de uygun fiyatlarla kaliteli ürünlere ulaşmak istiyorsanız, Temu’ya bir şans vermenizi öneririm.

Aldığım ürünlerin kısa bir listesi;

1- Masaj Aleti, Fiyat/Performans ürünü, çok iyi iş görüyor! https://share.temu.com/7KPAqaEZQlA

2- Manikür Seti/Tırnak Makası Seti, kalitesi iyi, tavsiye ederim: https://share.temu.com/ajTsl9oJIKA

Diğerleri cidden ufak tefek şeylerdi, mesela iPhone kablosu gibi gibi..

Varsa Temu tarafında deneyimlerinizi, yorum olarak paylaşabilirsiniz. :)

SON DAKİKA HABERLERİ

Alper Tunga Akkuş Diğer Yazıları